Kézilabda

2014.10.21. 15:05

Győrben lép pályára szerdán este a Fehérvár KC

A Fradi elleni, gólzáporos, hazai vereség után itt az újabb feladat, szerdán, 18 órakor Győrben, az ETO-val meccsel a Fehérvár KC.

Horog László

Az előjelek nem túl biztatóak. A fehérváriaknál sokan bajlódnak sérüléssel két, védekezésben és támadásban egyaránt fontos átlövő játékára alighanem csak januárban kerülhet sor , ráadásul az együttes a világ legjobbjához látogat. A BL legutóbbi két kiírását megnyerő, minden poszton világklasszissal rendelkező Győri Audi ETO KC látja vendégül szerdán este a Fehérvár KC-t. A kisalföldi házigazdák ahogy a nemzetközi porondon, úgy hazai parketten sem ismerik a vereség fogalmát, eddigi hat NB I-es összecsapásukat gond nélkül nyerték, erre készülnek a koronázó városiak ellen is.

Ishitate Mayukóra komoly feladat vár a győri sportcsarnokban

A vendégek momentán a tabella hatodik helyén tanyáznak. Álltak jóval előkelőbb pozícióban, a dobogón is, ám a válogatott szünetet megelőző, utolsó fordulóban, hazai pályán szenvedtek gólzáporos, 30-19-es vereséget a Ferencvárostól. A székesfehérvári vezetők reményei szerint ez nem hagyott mély nyomokat a lelkekben. Az FKC hat összecsapása közül hármat nyert, egyet adott döntetlenre és két vereséget szenvedett: Békéscsabán, illetve a fentebb említett, zöld-fehérek elleni randevú során. Bakó Botond tanítványai az eddigi találkozókon 132 gólt lőttek és 133-at kaptak, a győriek 207-szer köszöntek be, míg kapusuknak 117-szer kellett kihalásznia a labdát a hálóból.

- Emberemlékezet óta nem nyertünk Győrben, igaz, itthon sem termett számunkra sok babér ellenük... - jegyzi meg Siti Beáta, az FKC másodedzője. Az utolsó győzelem során játékával segítette a fehérváriakat, az a diadal roppant fontos volt, EHF-kupagyőzelmet ért 2005 tavaszán.

Más kérdés, a bajnokikon abban a szezonban sem jutott öröm a fehérváriaknak, hazai pályán és idegenben is magabiztosan győztek a Rába-partiak. Ahogy azóta is minden találkozón. A tavalyi szezon alapszakaszában, ez év januárjában félidőben még 15-11-re vezettek a roppant lelkes fehérváriak, ám fordulás után a látogatók gyorsan lehűtötték a kedélyeket, pár perc alatt megfordították az eredményt, 33-26-ra nyertek a Köfém Sportcsarnokban.

- Ezúttal sem mi vagyunk az esélyesek - folytatja Siti Beáta. - Fontos, hogy ne feltartott kézzel lépjünk pályára, végig higgyünk magukban.

Herr Anita és Emberovics Mira hónapok múlva léphet pályára, a térdműtéten átesett Tilinger Tamara sem teljes értékű harcos, esetleg a büntetők elvégzését vállalja. Ishitate Mayuko és Tanabe Yuki végig ott lehet a pályán. Előbbi csonthártya-gyulladással, míg utóbbi ugrótérddel bajlódott, ám állapotuk sokat javult.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!