Kosárlabda

2015.11.22. 20:10

Chery pár napig nem tréningezhet

Az első, európai idényét Fehérváron töltő kanadai irányító, Kenny Chery a Szolnok elleni, szombat esti, 11 ponttal elveszített derbi második félidejében, dobás után rosszul fogott talajt, az egyik szolnoki védő lábára esett, majd fájdalmas arccal feküdt a parketten, két csapattársa, Tristan Spurlock és Lóránt Péter ölében hagyta el a játékteret.

Horog László

A folytatásban nem is lépett pályára, a kispadon, melegítőben ülve szurkolt a találkozón.

Vasárnap este sor került az orvosi vizsgálatokra, a röntgenfelvételek megtekintése után a szakemberek megállapították, hogy kanadai irányító bokája meghúzódott, ám szerencsére szakadás, törés nincs. Az illetékesek pár napos pihenőt javasoltak, Chery a héten nem tréningezhet. A hétvégi All Star Kosárlabda Gála miatt nem rendeznek bajnoki fordulót, a sportoló december 4-én, pénteken, Pakson, a soron következő bajnokin már ott lehet a kék-fehérek kezdőcsapatban.

- Nincs komoly baj, Chery bokája stabil, nem kell műteni, néhány nap pihenés után visszatérhet. A mérkőzés után azt mondta nekem, a leérkezés után pattanást érzett, érthetően megijedt, aztán a meccs után ráállt a sérült lábára, annak kimondottan örült, hogy nem volt komolyabb a fájdalom. Az Achilles-ín nem szakadt el – a játékos ettől tartott leginkább -, az elkövetkező napokban természetesen kezelések következnek, a remények szerint a jövő hétvégén már pályára léphet a Paks ellen. Fontos lesz a játéka, az Olaj elleni vereség után az Atomvárosban javítani szeretnénk, ugyanis ismét győzelmi sorozatpot szeretnénk építeni – mondta Dávid Kornél, a TLI-Alba szakmai igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!