Pusztaszabolcs

2015.06.28. 17:49

Négyszáz kilómétert tettek meg kerékpáron

Pusztaszabolcs - A Pusztaszabolcsi Szabadidősport Egyesület kerékpárosai vasárnap érkeztek haza, öt napos túrájukról, amelynek úticélja a Szelidi-tó volt.

FMH

Mint minden évben, a Pusztaszabolcsi Szabadidősport Egyesület (PSZE) tagjai idén is több napos, biciklis túrára indultak, hogy felfedezzék maguknak az ország csodálatos tájait.

A kerékpárosok egy része a Szelidi-tó partján, útjuk felénél (Fotó: Csordás Viktor)

– Tizenöten vágtunk neki a közel négyszáz kilométeres távnak, múlthét szerdán. A „támaszpont” Dunapatajon, egy Panzióban volt, innen indultunk meghódítani többek között Paksot, Kalocsát és a Szelidi-tó környékét, ami egyben a célunk is volt – mondja el Csordás Viktor, a kerékpárosok vezetője, aki a legnagyobb büszkeséggel beszél a csoportról, akik egytől-egyig az egészséges életmód és hazánk minél jobb megismerésének elkötelezettjei. Továbbá – ahogy ő fogalmaz – megmutatják, hogy hétköznapi „taposómalomból” is van kiút.

Mint megtudom, a túra remek hangulatban, igazi baráti légkörben telt el. Már most el kezdték tervezni a jövő évi kalandjukat, amelyen remélhetőleg több fiatal és család vesz majd részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!