Sport

2015.11.20. 21:12

Iskolajáték Békéscsabán

Az utóbbi hetek vergődése, nehezen emészthető vereségei után a Fehérvár KC remek játékkal, magabiztosan győzött Békéscsabán, 33- 20-ra. A sorozatos kudarcok miatt a nyolcadik helyre csúszó fehérváriak a Viharsarokba látogattak, az utolsó előtti, 11. pozícióban tanyázó békéscsabaiakhoz.

Horog László

A kezdődobást a hazai együttes egyik tízéves játékosa végezte el, majd kezdődött a derbi, a fehérváriak könnyelműen elszórt labdájával, a túloldalon Nikolayenko tüzelt mellé. Gávai nem hibázott, a másik kapunál a szélső Tanabe sem. Kovács találatával ismét a hazaiaknál volt az előny, igaz, nem sokáig. Herr Anita a büntetőt a kapufára lőtte, azonban Emberovics egyéni akció után egalizált, 2- 2. Glusicát túlzott keménységért kiállították, Mayer beállóból, Csáki pedig a jobb szélről köszönt be, 2-4. Jól védekeztek a látogatók, Mayer újabb góljával tovább hizlalták előnyüket, azonnal időt is kért a hazaiak trénere, Szabó Károly.

Nikolayenko a felső lécet forgácsolta, ellenben Herr messziről lőtt bombagólt. Szabó Valéria révén közelebb jött a vendéglátó. Bandelier nem kegyelmezett távolról (3-7), a következő akciónál szóló közben ugyan elhagyta a labdát, viszont az újabb támadásnál elhajlásból volt eredményes, mi több, Mayuko is betalált, 3-9. Glusica találatára Bandelier válaszolt egy újabb bombával, 15 percnyi játék után magabizto- san vezettek a fehérváriak.

Biljana Bandelier (labdával) pazarul játszott, és góljaival nagyban hozzájárult a győzelemhez Fotó: Molnár Artúr

„Miért nem játszotok nyugodtan?” – kérdezte egy öblös hangú hazai drukker, de a várt hazai rohamok helyett ismét Bandelier, majd Csáki pillanatai következtek, 4-11. Sipeki hétméteres hárított, majd visszatért a kispadra, a szintén jól védő kezdőkapus, Herr Orsolya visszafoglalta helyét a kapu előtt. A vendégeknek minden sikerült, a hazaiaknak semmi, húsz perc elteltével Bakó Botond pihentető jelleggel kért időt. A csabaiak továbbra is zavarodottan passzolgattak, ellenben az  FKC alig rontott, félidőben 8-18 állt az eredményjelzőn. Fordulás után Walfisch jóvoltából közelebb jöttek a hazaiak, ám Emberovics és Herr Anita révén tartotta a különbséget az FKC. Még az is belefért, hogy Herr büntetőt hibázott, Szabó Valéria góljaival közelebb jött az Előre, Herr távoli lövéssel hűtötte a kedélyeket, 12-22. Tovább növelte előnyét a Fehérvár, Bandelier és Mayuko is ügyeskedett (14-26), ahogy múltak a percek, úgy vált egyre biztosabbá a vendégek diadala. Sipeki jól védett, igaz, a csabai kapu előterében Futakit váltó Terenyi is. Herr mégis gyakran volt eredményes távolról, de nem csak ő, a többiek is magabiztosan pattogtattak. Az utóbbi meccseken gyatra produkcióval előálló Bakó tanítványok ezúttal végig vezetve, összeszedett, látványos játékkal  fölényesen  diadalmaskodtak, 20-33.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!