Sport

2015.06.30. 19:54

Takács Krisztián remek idővel döntős

Győr - Újabb izgalmas nap áll mögöttünk a győri úszó országos bajnokságon. Jól úsztak a Fejér megyeiek.

Bobory Balázs

A keddi versenynapon a Hullám 91 versenyzői közül Halmai Petra 50 méters hátúszásban 14. lett az előfutamban, Sebestyén Dalma pedig 200 pillangón ötödikként csapott a célba, ugyanitt Kovács Réka 14. lett. Ugyancsak az előfutamban a 4x100 méteres micx váltó (Halmai Petra, Sárdi Levente, Sebestyén Dalma, Sebestyén Balázs) 8.-ként ért célba. A Székesfehérvári Delfin (Csanádi Zsombor, Fekete Ferenc, Kiss Adél, Kotnyek Bettina) 10. lett.

Az 50 hát elődöntőjében Halmai Petra sokat javított, és a 10. legjobb időt érte el.

A férfiak 50 méteres mellúszó döntőjében a Delfin SE versenyzője, Horváth Zoltán a 7. helyen végzett, ez egyébként magyar bajnoki 4. helyet jelent, mivel három külföldi is előtte végzett a fináléban.

A 200 méter pillangó elődöntőjében a hullámos a hétfőn aranyérmet nyerő Sebestyén Dalma a harmadik legjobb idővel került a döntőbe, mindössze egy magyar, a hazai pályán versenyző, legjobb időt elérő Jakabos Zsuzsanna előzte meg, második a brit Alys Thomas lett.

A Hullám 91 4x100 méteres mixváltója a döntőben is nyolcadikként ért célba.

A dunaújvárosi úszók közül ezúttal Takács Krisztián remekelt, aki elsőként jutott a 100 méteres gyorsúszás döntőjébe.

Nézzük, mit történt még!

Az már az ob előtt egyértelmű volt, hogy a legnagyobb tülekedés 200 pillangón várható a vb-induló helyekért, mind a férfiaknál, mind a hölgyeknél (utóbbiaknál holnap esedékes a finálé) ugyanakkor a győri viadal egészen speciális téttel bírt. Elvégre a magyar csapattagságról az időeredmény dönt, nem az ob-n elért helyezés.

Nos, a győri döntő Biczó szempontjából a legrosszabb forgatókönyvvel zárult: mindkét vetélytársa megelőzte, ráadásul bődületes nagy időt úsztak. A 19 esztendős Kenderesi 1:54.79-cel (élete legjobbjával) immár második a felnőtt világranglistán, csupán tizedekkel a japán Daja Szeto mögött, míg Cseh holtversenyes harmadik Biczó így nem csak az ob-n lett harmadik, de a nevezési idők terén is. Bernek Péter és Kapás Boglárka újabb bajnoki aranyakat zsebelt be a napi rendes gyorsúszó-távokon előbbi 800-on (bár őt az egyiptomi Ahmed megelőzte), utóbbi 200-on.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!