Székesfehérvár

2016.12.25. 08:33

Új helyszínen a karácsonyi éjféli szentmise

Új helyszínen, a Szent István-székesegyház helyett a Prohászka templomban celebrálta a karácsonyi éjféli ünnepi szentmisét Spányi Antal székesfehérvári megyés püspök.

Klecska Ernő

A püspök december 25. első perceiben imáiban megemlékezett a Kaszap Istvánról, akinek emlékévét pár nappal korábban itt, ebben a templomban zárták, ahol a száz éve született magyar jezsuita novicius sírja is megtalálható.

December 17-én a Prohászka-emléktemplomban celebrált szentmise keretében nem pusztán Kaszap István halálának 81. évfordulójáról és az emlékévről emlékeztek meg. A szentmise után a papság és a hívek Kaszap István sírjánál azért is imádkoztak, hogy mielőbb boldoggá avassák.

Spányi Antal megyés püspök karácsonyi gondolataiban azt vallotta, hogy Isten a szó szoros értelmében megajándékozta ezt a földi világot Jézussal. Az ajándékkal általában örömet akar okozni egyik ember a másiknak. Isten is ezt akarja. Ezért adta Jézust és ezért nevez a Biblia mindent, ami Jézusról szól, evangéliumnak, örömüzenetnek, isteni jó hírnek. Rajtunk keresztül akar Isten szeretni mindenkit, általunk akarja formálni, megszentelni meggyógyítani az egész világot

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!