Belföld

2009.10.15. 16:42

Bordélyként működhetett az önkormányzati tulajdonú diákszálló?

Fidesz szerint még mindig nem lehet tisztán látni a XVIII. kerületi önkormányzat tulajdonában álló, a gyanú szerint bordélyként is működött diákszálló ügyében. Ughy Attila kerületi és fővárosi képviselő csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján az ügy tisztázását sürgette.

feol.hu

A képviselő elmondta: még mindig tisztázatlan, hogy a diákszállót az a Bodnársport kft. üzemeltette, amellyel az önkormányzat erre szerződést kötött, és amelyet évente 9 millió forinttal támogatott, vagy a kft. az üzemeltetés jogát továbbadta másnak. A rendőrség hétfőn jelentette be, hogy nyomozást rendelt el a sportszálló ügyében üzletszerű kéjelgés elősegítése miatt. A történtek akkor váltak ismertté, amikor a HírTv a múlt héten olyan felvételeket mutatott be, amelyek a gyanúra okot adhattak.
A sajtótájékoztatón Lévai István Zoltán, a kerületi Fidesz frakció vezetője közölte, hogy a délutáni képviselő-testületi ülésen arról döntöttek: a Bodnársport kft. helyett a jövőben egy önkormányzati cég üzemeltetheti tovább a szállót. Elmondta, arra azonban nem kaptak választ, hogy a kft. valóban továbbadta-e üzemeltetésre egy másik cégnek vagy személynek a szállót, ahogy azt Bodnár János ügyvezető egy keddi televíziós műsorban állította.
Ughy Attila szerint ha az önkormányzat vezetése nem tudott a továbbadásról, akkor felmerülhet a hanyag kezelés gyanúja, ha azonban tudott erről, akkor kérdés, hogy miért nem tájékoztatták a változásról a képviselő-testületet.
Emlékeztetett arra, hogy Bodnár János több kft. tulajdonosaként már a korábbi években is szerződéses kapcsolatban állt a kerülettel, vagy a kerület cégeivel.
Közölte, tudomása szerint az egyik cég 2006 októberében felszámolási eljárást kért maga ellen. Arra hívta fel a figyelmet ezzel kapcsolatban, hogy a jogszabályok szerint a megszűnt cég vezetője három éven belül nem lehet gazdasági cég vezetője, ezért az önkormányzat hibázott, amikor a tavasszal alakult Bodnársport kft-vel szerződést kötött.

MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!