Bodajk

2013.04.12. 13:33

Egyik határozat sem jogerős

A zöldhatóság ugyan három határozatot is hozott a Bodajk határában felhalmozott papíripari hulladék ügyében, ám még egyik döntés sem jogerős - tűnik ki a lapunk megkeresésére adott hivatalos válaszból.

B. Kiss László

Január derekán, a területet tulajdonló cég képviselőjének megkeresése nyomán írtunk arról, hogy egy Bodajk határában fekvő telephelyen az egyik bérlő a feldolgozásra kiadott engedély birtokában nagy mennyiségű papíripari hulladékot halmozott fel. Az ügy újabb fejleményeiről tájékoztatást kértünk a zöldhatóságtól.

A Közép-Dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőségtől a napokban érkezett válasz megkeresésünkre.

Eszerint a hatóság az ingatlanon elhelyezett hulladékok környezetre gyakorolt hatásának feltárása és megismerése érdekében részleges környezetvédelmi felülvizsgálat elvégzésére kötelezte a bérlőt. Ő azonban fellebbezett, a másodfokú eljárás pedig még nem zárult le - áll a Zay Andrea igazgató által aláírt levélben.

A Felügyelőség továbbá a környezetszennyező tevékenység abbahagyására és az eredeti állapot helyreállítására kötelezte a bérlőt, aki ez ellen is fellebbezett, így ez a határozat sem emelkedett jogerőre. A zöldhatóság a bérlőt a hulladékkezelési tevékenység jogellenes folytatása miatt mintegy 142 millió forint bírsággal sújtotta március 13-án kelt elsőfokú határozatában.

Azonban ez utóbbi döntés sem jogerős - tűnik ki a felügyelőség a lapunk megkeresésére adott válaszából.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!