A legkisebb legnagyobb napja

2 órája

Hatszáz éves évfordulót is ünnepelnek

Bakonykúti településről az első írásos feljegyzés 1424-ből való, ami azt jelenti, hogy idén 600 éves a község. Nem csak ezt a jeles évfordulót ünnepli augusztus 17-én, Bakonykúti egy falunap keretében, hanem a község templomának búcsúját is.

Palocsai Jenő

Fotó: Pál Károly / Double Ring Wings

Hatalmas hársak mögött áll Bakonykúti legfontosabb műemléke, a Nagyboldogasszony templom, mely 1795-ben épült, és a harangjait 1885-ben öntötték. Ezen templom búcsújára készül a község és a lakosság.

Az eseményre nagy szeretettel vár mindenkit Bakonykúti önkormányzata, különösen Isztimér lakosságát, hiszen a két község történelme, hétköznapjai az évszázadok alatt összefonódtak.
A Búcsúi Szentmise lesz az első program, majd kezdődnek a falunapi programok, ahol fontos szerepet kap a hagyomány. Később Szászi József tart előadást a heraldikáról, de workshop is lesz: Design elvitelre címmel. Este 19 órától az Isztiméri Edelweiss Kórus énekel a jeles ünnepen a megjelenteknek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában