Bulvár

2009.04.03. 08:58

Madonna mégsem adoptálhat?

Malawi - Elutasította Madonna újabb örökbefogadási kérelmét pénteken egy malawi bíróság, annak ellenére, hogy az afrikai ország kormánya is pártolja az énekesnő szándékát.

feol.hu

A lilongwei bíróság arra hivatkozott, hogy a malawi törvények szerint csak olyanok lehetnek potenciális örökbefogadók, akik legalább másfél éve a fekete-afrikai országban élnek. Az 50 éves amerikai szupersztár még megteheti, hogy fellebbez a helyi legfelsőbb bíróságon, de egyelőre nem tudni, hogy megteszi-e.
Jogvédő szervezetek óva intették a hatóságokat attól, hogy úgymond kivételezzenek Madonnával, akinek külföldi lakosként nem lenne joga gyermeket örökbe fogadni.
A jogszabályok alól felmentést kapva, az énekesnő 2006-ban magához vett, tavaly pedig hivatalosan is adoptált már egy malawi gyermeket, a jelenleg 4 éves Davidet.

Az énekesnő most egy 3 éves kislányt, Chifundo "Mercy" Jamest szerette volna magához venni. A malawi kormány több minisztere is úgy nyilatkozott, hogy Madonna, aki már 25 ezer árván segített az országban, megérdemelné a lehetőséget az örökbefogadásra, illetve, hogy az állam amúgy sem képes gondoskodni az AIDS 2 millió malawi árvájáról.
A jogvédőket ez nem zavarja, szerintük a gyermeknek rokonainál van a legjobb helye. (MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!