Tiszán innen, Dunán túl

2024.05.20. 21:43

Kiváló arany minősítést kaptak a dunaújvárosi széchenyis diákok

A Tiszán innen, Dunán túl országos népdaléneklési minősítő verseny döntőjét május 11-én rendezte meg a Budapesti Pedagógiai Oktatási Központ a fővárosban. A verseny fináléjába azok juthattak be, akik a vármegyei döntőkben kiemelt arany minősítést kaptak. – írja társoldalunk a duol.hu.

Feol.hu

A Dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium arról számolt be, hogy a középiskolás korcsoportban Fejér vármegyét intézményük Tulipán és Újvárosi Legények nevű népdaléneklési csoportjai képviselték. A zsűri (Fehér Anikó, Sőregi Ákos) kiváló arany minősítéssel értékelte a végig összeszedetten és tisztán éneklő széchenyis diákokat. A kilencedikes gimnazistákat Pocsai Mária pedagógus készítette fel a versenyre.

Újvárosi Legények: Nagy Mátè, Komáromi Márton, Zsömbör Bálint, Erdély-Franyó Győző, Hajdú Dániel, Mizser Marcell, Fáncsik Máté, Kiss Gellért.

Tulipán: Lengyel Lili, Kiss Alexandra, Kiss Réka, Toponáry Sára, Simon Tulipán, Csibri Réka, Király Izabella, Kocsis Lili.

Forrás: Molnár Emese / duol.hu

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában