Bulvár

2014.11.04. 15:00

Magyarországot és a magyar kultúrát is népszerűsítik a produkcióban

FMH-információ - Magyarországot és a magyar kultúrát is népszerűsítő önálló show-műsort készít Mága Zoltán hegedűművésszel Amerika legnagyobb közszolgálati televízió-társasága a Public Broadcasting Service.

Szabó Zoltán

A több mint százmillió nézőt vonzó PBS a magyar hegedűvirtuóz Budapesti Újévi Koncertjének hangulatát és színvonalát idézve a budapesti Vigadó épületében egy önálló show-műsort készít, Zoltán Mága: From Budapest with Love címmel, hogy a műsort vetítve megismertesse nézőivel Magyarország zenei kultúráját. A nagyszabású, látványos show-műsorban világsztárokkal együtt lép színpadra a hegedűvirtuóz. A televízió-társaság – amely egyedüli kulturális, közszolgálati szerepet lát el az amerikai médiapiacon – szeretné a kontinensén és európai érdekeltségeiben népszerűsíteni és megismertetni, nem csak Mága Zoltánt és műsorát, hanem Magyarország legszebb tájait, épületeit is.

A magyar főváros ismert szépségei közül természetesen a Hősök tere sem maradhatott ki. Fotó: cabbage house

Nagy sikerrel zajlik Mága Zoltán Hegedűvel a világ körül címmel indított 100 állomásos világkörüli turnéja, amelyet tavasszal indított útjára az Operettszínházból. A hegedűművész eddig Erdélyen át, Bécsben, a New York-i Carnegie Hallban, Torontóban adott telt házas koncerteket. Novemberben Dél-Koreában lép színpadra, majd decemberben visszatér az Egyesült Államokba, hogy Hollywoodban, a Dolby Theatre-ben – ahonnan az Oscar-díj átadásokat közvetítik a világ minden országába -, koncertet adjon a legkiválóbb magyar zeneszerzők és világhírű komponisták műveiből. A december 10-ei gálaműsorban együtt a hegedűvirtuóz együtt szerepel Natalie Cole világhírű énekesnővel, valamint David Fosterrel, aki többek között Céline Dion, Andrea Bocelli, Beyoncé, Madonna, és Mariah Carey zenei producere és művésztársa. Még karácsony előtt, Bécsben, a Winer Christmas koncerten – amelyet az élő televíziós közvetítések révén 40 országban láthatnak – világhírű művészekkel közösen szórakoztatja a nagyérdeműt. A Hegedűvel a világ körül turnésorozat jövő évben Kínában, és a Közel-Keleten folytatódik.

Mága Zoltán az elmúlt években két ízben is sikeresen teljesítette száz állomásos koncertsorozatát. Mindezek mellett minden év január elsején megrendezte újév köszöntő gálaműsorát, amely mára a Kárpát-medence legnagyobb és legszínvonalasabb gálaműsora lett, hiszen a Papp László Budapest Sportarénában világhírű sztárok, és a magyar kultúra legkiválóbb művészeinek társaságában január elsején 13 ezer emberrel együtt köszöntik az új esztendőt. Mága Zoltán koncertsorozatával, valamint a Budapesti Újévi Koncertjével már több Guinness-rekordot is felállított. A gálaműsorra Kanadától Japánig, Brazíliától Ausztráliáig szinte minden országból érkeznek vendégek.

A gálaműsor híre – a több tízmillió embert elért televízió-közvetítések és személyes élménybeszámolóknak köszönhetően – eljutott a föld minden pontjára, és erre felfigyelve kereste meg ajánlatával a magyar művészt a Public Broadcasting Service.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!