Programajánló

2024.10.21. 20:00

Ünnepi programok Fejérben

Feol.hu

Fotó: Fehér Gábor / FMH Archív

Október 22.

 

Nadap, Millenium park 10:00 956 hőseinek tiszteletére rendezett megemlékezés. A koszorúzást követően a Nadapi Kerekerdő Óvoda óvodásai által készített nemzeti színű zászlók kerülnek elhelyezésre.

Gárdony, római katolikus templom előtti tér, Hősök parkja 12:30 Megemlékezés az 1956-os forradalom és szabadságharc 68. évfordulója alkalmából. Az ünnepséget követően, a Hősök Parkjában, Hermann Zsolt: Áldozat c. szobránál egyéni, csendes megemlékezésre is lesz lehetőség, 14:00 – 18:00 óra között. A helyszínen zenei aláfestés és a kihelyezett fáklyák lángja mellett helyezhetőek el a megemlékezés mécsesei, koszorúi, virágai.

Csősz, szoborkert 15:30 Megemlékezés és koszorúzás az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulójának alkalmából, melyen közreműködik a helyi általános iskola.

Baracska, Faluház 17:00 Ünnepi megemlékezés az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékére. Fejér vármegye ünnepélyes dokumentum átadója.

Lajoskomárom, Komáromi u. 1. 17:00 Megemlékezést és ünnepi műsort tartanak az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulójának alkalmából.

Mezőszilas, piactér épülete és a Hősök tere 17:00 Megemlékezés kezdődik az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulójának alkalmából. Ünnepi beszédet mond Steidl János polgármester. Fellép a Németh László Általános Iskola, a Miska-hegyi Néptánccsoport, valamint a Németh László Kulturális és Ifjúsági Egyesület énekkara.

Vértesacsa, Közösségi ház 17:00 A Vértesacsai Közösségi Ház és Könyvtár ad otthont az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapja alkalmából szervezett műsornak. Közreműködik a Vértesacsai Reményik Sándor Általános Iskola 7. osztálya.

 

Október 23.
 

Dunaújváros 9:00 A Dunaújváros Önkormányzata a temetői kopjafánál tart megemlékezést és koszorúzást, amelyen az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseire emlékeznek. Az eseményen fellépnek a Dunaújvárosi SZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola tanulói. Beszédet mond Borgulya Zoltán, a Pannon Oktatási Központ Magángimnázium igazgatója.

Enying, művelődési ház 9:00 Megemlékezés kezdődik az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulójának alkalmából. Ünnepi beszédet mond Kiss Norbert Ivó polgármester.

Bicske, Petőfi Művelődési Központ 9:00 Bicske Város Önkormányzatának ünnepi megemlékezése az 1956-os forradalom és szabadságharc 68. évfordulója tiszteletére. A rendezvényen közreműködik a Bicskei Fesztivál Fúvószenekar és a Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola diákjai.

Martonvásár, Emlékezés tere 10:00 Az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékére verset szaval: Simándi Péter a Martonvásári Versklub vezetője, tárogatón közreműködik Csávás Attila tárogatóművész, fellép a Százszorszép Táncegyüttes. Közreműködnek: Szent László Huszáregyesüler, Gróf Teleki Pál Cserkészcsapat. A megemlékezést követően 11.00 órakor a kiállítóteremben kerül sor Zigó-Horváth Kornélia, Erényi Zsuzsanna és Hojdák Anka "Belső erdő" című kiállításának megnyitójára. A kiállítást megnyitja Tolnai-Pálóczy Enikő művészettörténész.

Mezőkomárom, katolikus templom 10:00 Szentmise. 11 óra: Megemlékezés és koszorúzás a Hősök terén az 956-os forradalom és szabadságharc évfordulójának alkalmából.

Velence, Hősök parkja, Fő tér 10:00 Velence város ünnepi megemlékezése.

Nagyvenyim 11:00 Az 1956-os megemlékezésnek a Kossuth Lajos Általános Iskola ad otthont, ahol az intézmény diákjai adnak műsort.

Baracs 11:00 Farkas István sírjánál a Templomosi temetőben tartanak megemlékezést. Beszédet mond Várai Róbert Baracs polgármestere. Műsort adnak a Széchenyi Zsigmond Általános Iskola hetedik osztályos tanulói.

Dunaújváros 11:00 Ünnepi megemlékezés a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában. Ekkor kerül sor a Dunaújvárosért díj ünnepélyes átadására is. Az eseményen fellép a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes.

Káloz, emlékmű 15:00 Megemlékezés és koszorúzás az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulójának alkalmából.

Kisapostag 16:00 A kopjafánál hajtanak fejet az 1956-os hősök emléke előtt. Beszédet mond Nagy Attila Kisapostag polgármestere, valamint megosztja gondolatait Stermeczki András evangélikus lelkész is. A megemlékezésen műsorral közreműködik a Kisapostagi Nőegylet, a Kisapostagi Nyugdíjas Klub.

Polgárdi, Városháza 17:45 Ünnepi megemlékezés és fáklyás felvonulása az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulójának alkalmából. Ünnepi beszédet mond Nyikos László polgármester, valamint közreműködik a helyi általános iskola.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában