Bulvár

2015.02.23. 14:58

Fehér Isten a mustrán

Mundruczó Kornél Fehér Isten című alkotása is szerepel a szerb fővárosban pénteken kezdődő 43. FEST nemzetközi filmfesztivál versenyprogramjában.

Szabó Zoltán

A belgrádi filmszemlén idén először hirdettek versenyprogramot. A Fehér Istennek 14 másik produkcióval kell megmérkőznie a legjobb filmnek járó díjért. A fődíj a Belgrádi győztes (Belgrade Victor) nevet viseli, utalva a nándorfehérvári vár parkjában, a Kalemegdanon álló szoborra. Emellett kiosztják a legjobb rendezőnek, forgatókönyvnek, színésznek és színésznőnek járó elismerést.

A fesztivál kilenc programjában 124 alkotást, köztük két új szerb filmet láthat a közönség. A versenyprogramban szereplő filmek mindegyike valamilyen módon a felnőtté válás témáját járja körül. A belgrádi mustrát az Yves Saint Laurent című francia életrajzi dráma nyitja meg pénteken. Versenyen kívül hollywoodi produkciókat, köztük Oscar-díjas filmeket is láthat a közönség.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!