Szorít a határidő - elkészül a maroshegyi sportpálya?

Székesfehérvár - A volt Ikarus pálya helyén ma bevásárlóközpont áll, mellette az egyezség szerint e hónap végéig el kell készülnie a sportpályának, különben a város nem használhatja a magánterületet.

Házi Péter


Most alakítják ki a gyeptéglás focipályát a hozzá kapcsolódó parkolókkal
Fotó: FMH

A hajdanvolt Ikarus sporttelep helyét  - amely egyébként soha nem volt a fehérvári önkormányzat tulajdona  - mára bevásárlóközpont foglalta el. Ám a város annak idején feltételekhez kötötte az építési engedély kiadását: a terület tulajdonosával a hosszas tárgyalások után kötött megállapodás szerint a mintegy nyolc hektáros terület Rádió lakótelephez közelebb eső két hektáros, szintén  magántulajdonban lévő részét megkapja használatra Fehérvár, ha  ott március 31-ig kialakít egy sportolásra alkalmas területet. Ez a Rádió lakótelepi garázsok mögötti rész, ahol régebben egy füves pálya volt.

- Némi késéssel, de már zajlik egy nagyméretű, gyeptéglás focipálya kialakítása a hozzá kapcsolódó autóparkolókkal,  mellyel a remények szerint elkészülünk március 31-ig és ezzel a szerződésben foglalt kötelességünknek eleget tudunk tenni  - mondta érdeklődésünkre Brájer Éva, a Maroshegy önkormányzati képviselője. A több, mint 110 milló forintos beruházás ezzel azonban nem fejeződik be, hiszen annak részeként nyár végére elkészül egy öltözőépület is. Ha lesz rá pénz, szeretnének egy kis lelátót is építeni a pályához.

A Balatoni út felé eső részt, ahol korábban a salakos futballpálya volt, ugyancsak megkapja használatra Fehérvár, ám, hogy mi lesz ott, egyelőre még nem tudni. Felmerült, hogy egy műfüves pálya is épülhetne itt, de lehetne akár teniszpályákat is létrehozni. A döntéshez és főként annak megvalósításához persze  pénz is kell...

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!