Kicsit bolondos ballagás - képgalériával!

Székesfehérvár - Van egy nap a tanítási évben, amikor a fehérvári középiskolások nyilvánosan kivetkőzhetnek önmagukból. Úgy is mondhatnám, hogy beöltöznek különböző ötletes jelmezbe, a bolondballagás alkalmából. A szórakozás mellett komoly tétje is volt a rendezvénynek.

Törő Bálint


Az egyik fődíjas a Kodolányi középiskola 13.a. osztálya, a Hattyúk tava jelmezben
Fotó: Gregority Antal

A Városház tér felé menet látható nyomai voltak a bolondballagásnak. A tejszínhab foltok, mint a bárányfelhők, szétszórtan helyezkedtek el az utca kövein. A járókelők lóugrásban próbálták kikerülni a csúszós képződménykupacokat.
 - Kapjuk el, és kenjük be őt is! - kiáltott fel egy vámpírnak öltözött diák, amikor meglátta még tiszta, habmentes osztálytársát. 
- Ez a lényege az egésznek, jól érezzük magunkat- vágta rá a barátnője. A tanulókon látszott, hogy kipihenték az előző esti szerenádozás fáradalmait, mert a legkreatívabb és legötletesebb maskarákat készítették el. 

Volt miniszoknyás hastáncos srác, baboskendős, köténykés férfikórus, de a melltartó sem csak a hölgyek ruhadarabja volt ezen alkalomból. A lányok a fűszoknyát és az ördögszarvat sem hagyták otthon. Minden évben a város polgármestere, Warvasovszky Tihamér százezer forint jutalmat ad át a legstílusosabb ballagó osztálynak. Ebben az évben megosztva ötven- ötven ezer forintot kaptak a Lánczos Kornél Gimnázium 12. a-s diákjai, akik kenósorsolásnak öltöztek, és a Kodolányi János Középiskola 13. a. osztálya, amely eljátszotta a Hattyúk tavát. 


Íme, egy Kenósorolás - a másik fődíjas bolondballagó osztály a Lánczos gimnázium 12. a. osztálya
Fotó: Gregority Antal

A végzős tanulók az érettségi bankett költségeit finanszírozzák ebből a pénzből. Jó kívánságként, azt üzenték a fiataloknak: ez a lelkesedés tartson ki az érettségi napjáig.

Nézd meg képgalériánkat a fotókra kattintva!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!