Tiszalöki gyilkosság: 10 milliós nyomravezetői díj

Nem zárja ki a rendőrség, hogy összefüggés van a tiszalöki gyilkosság és más, romák sérelmére elkövetett támadások között, és tízmillió forint nyomravezetői díjat tűzött ki a szerda esti Szabolcs megyei emberölés ügyében

feol.hu

Cinkos az, aki ellehetetleníti azokat az intézkedéseket, amelyekkel az ilyen esetek megelőzhetőek vagy megtorolhatóak lennének - reagált Szijjártó Péter arra az újságírói felvetésre, miszerint Juhász Ferenc, az MSZP térségi egyéni országgyűlési képviselője a tiszalöki gyilkosság helyszínén közölte: szerinte most már tudni kell annak, aki hallgat, hogy "nem egyszerűen cinkossá válik így, hanem bűnpártolóvá, bűnsegéddé is az ilyen ügyekben". Juhász Ferenc hozzátette: ha volt mersze a politika egyes elemeinek kiereszteni a palackból a szellemet, akkor most legyen ereje bocsánatot kérni a gyászoló családtól és a társadalomtól. A politikus nem nevezte meg, hogy melyik politikai szereplőre gondol.
Szijjártó Péter tájékoztatóján úgy vélekedett, hogy egy országban, ahol előfordulhatnak olyan esetek, mint amilyen előfordult például Veszprémben, Olaszliszkán, Tatárszentgyörgyön, Nagycsécsen vagy éppen most Tiszalökön, ott a kormány alkalmatlan arra, hogy biztosítsa a védelem jogát az embereknek.
Közölte, a Fidesz szerint ezeknek a brutális, kegyetlen, elfogadhatatlan eseteknek egyféleképpen lehet megálljt parancsolni: megfelelő elrettentő erővel, ez pedig a "három csapás törvény" lenne.
Nem üres frázisokra van szükség, mert emberéletekről van szó - tette hozzá.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!