Botrány az iskolában! Büntetés az árpád-sávos sapka miatt

Székesfehérvár - Iskolai üzenőfüzetébe kapott felszólítást egy, a Tóvárosi Általános Iskolába járó másodikas diák, miszerint felkérik a szülőket, a diák ne viseljen olyan ruhát és sapkát, melyen önkényuralmi jelkép szerepel.

Házi Péter

A baseballsapka elején a magyar címer és Nagy-Magyarország piros-fehér-zöld sziluettje, oldalán pedig a történelmi árpád-sávos zászló volt látható. A fiú apja lapunknak elmondta, a keszthelyi kastélyban vásárolták a sapkát. A beírás után másnap kivették gyereküket az iskolából. 
Az esettel kapcsolatos polémia azután alakult ki, hogy Gál Péter (Jobbik) a múlt heti közgyűlésen szóvátette az esetet. Mint mondta, a sapkán lévő szimbólumok a büntető törvénykönyv szerint sem önkényuralmi jelképek. A városi közgyűlésben volt SZDSZ-tagként dolgozó Pokrovenszky László, az iskola igazgatója szerint viszont a sapkán olyan jelképek voltak, amelyek igenis politikai üzenetet hordoznak, márpedig egy iskola világnézetileg semleges hely, ott ilyennek nincs helye.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!