Ne zárják be a fehérvári börtönt! - kéri Warvasovszky Tihamér is

Székesfehérvár - Mint arról korábban már többször hírt adtunk, az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium tervezi többek között a fehérvári büntetés-végrehajtási intézet bezárását is, amely igazságügyi centrumként működik, hiszen egy helyen van a megyei főügyészség, a megyei bíróság és a városi rendőrkapitányság.

zaol.hu

Az intézet jelenleg mintegy 100 dolgozónak ad munkát és rajtuk keresztül ugyanennyi családnak biztosít megélhetést. A társszervek szakmai álláspontja is az, hogy intézet bezárása nem fog jelentős költségmegtakarítást eredményezni. Nem fogadható el az, hogy az ott dolgozók munkahelye veszélybe kerüljön - szögezte le közleményében Warvasovszky Tihamér polgármester, s hozzátette: nem ért egyet a tervezett intézkedéssel, ezért levélben kérte a miniszterelnököt, valamint az illetékes minisztert, hogy elhatározásukat változtassák meg, és a börtön ne kerüljön bezárásra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!