Pálhalmai börtönhalál: a volt zárkatárs szerint semmi nem utalt emberölésre

Székesfehérvár - Rég keresett tanú és rég várt szakértő beszélt hétfőn a megyei bíróságon a pálhalmai börtönhalálról.

Pekarek János

Nagyjából egy éve várt mondatok hangzottak el a Fejér Megyei Bíróság dísztermében, ahol azt vizsgálják, hogyan, mitől (kitől) halt meg Cs. F. vizsgálati fogságban lévő személy a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet sándorházi részlegének II. tömbjében, a 16-os zárkában, 2005. augusztus 12-ről 13-ra virradó éjszaka.
Először is megjelent a bíróság előtt egy tanú, volt zárkatárs, akit igen sokszor idéztek, majd köröztek, mindhiába  s mikor már sokan azt gondolták, hogy nevezett nyilván valahol Szibériában vagy Új-Zélandon dekkol, akkor az illető, ismerőseitől hallva keresését, önként és készségesen jelentkezett, Budapestről... Mindazonáltal az általa mondottakban nem volt újdonság. Évek múltán csak annyira vállalkozhatott, hogy fenntartja a nyomozási szakaszban tett vallomásait  amelyekkel szembesítette is a bíró, majd az ügyvédek. A tanú szerint semmi nem utalt a 16-os zárkában emberölésre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!