Sikeres nyitány - győzött az Alcoa FKC

Budapest - A bajnoki nyitány mindig különleges izgalmakat igér, hiszen az első mérkőzés meghatározhatja a további hetek hangulatát. Az Alcoa együttese sikerrel kezdte a bajnokságot szerda este: Hunnia-Alcoa-FKC 28-34 (12-14).

Silye Sándor

A csapatok bemutatásánál a lelkes fehérvári szurkolók is "bemutatkoztak" síppal, dobbal, kellő hangerővel. Az alcoások kezdték a játékot, Bernataviciute lőtte az első bajnoki gólt, majd 3 perc múlva Tilinger tett hozzá egyet. Rendre egy, két gól volt a látogatók előnye, jól védekezett a csapat, igaz voltak lyukak is néha a védőfalban. A 13. percben Bernataviciute rongálta a hazaiak kapusát, kilencről fejbe bombázta, állt is a játék egy ideig. Egyre fogyott a háromgólos előny, kétszer is. Sok fehérvári hiba után hiába volt Szikora néhány jó védése, elfogyott az előny, 10-10-et mutatott az eredményjelző tábla a 24. percben. Volt öröm Angyalföldön! A pozitívumot a küzdőszellem jelentette, mint amikor Vincze, vetődött, csúszott a labdáért a - félpályánál! Meg is volt az eredménye, újabb hármas, a félidőre maradt belőle kettő.

A lányok sikeresen kezdték a bajnokságot
Fotó: Nagy Norbert

A mérkőzés sportszerű voltát jól mutatta, hogy az első kiállítást a 33. percben jegyezhettük fel, Rádl ült le ekkor pihenni, bő két perc múlva 3-0-ás futam végén már ott volt az előny. Makarenko több labdát hárított, láthattuk mitől tartott Sótonyi László, itt meg az addig ragyogó Szikora esett vissza. Felváltva vezettek a csapatok, Kovács zseniális passza után Triscsuk talált be - szép volt a világ, kettő ide. Vincze, Triscsuk állt a sereg élére, de csak nem tudtak a kettőről továbblépni a vendégek, sőt, ismét egál volt (51. perc: 25-25). Az idő múlt, a tét nőtt, a hibák száma is gyarapodott, nagyon kellett Azari gólja. Kár volt az emberelőnyben kapott gólért, az utolsó 5 perc kezdetén kettő volt az FKC-nak, Triscsuk nagy lövése növelte az előnyt és a reményt. Trimmel is remekelt a végén, így sikerrel kezdte a bajnokságot az Alcoa-FKC együttese.

Hunnia-Alcoa-FKC 28-34 (12-14)

A Dunaújváros az FTC-vel játszott bajnoki nyitányon, a csapat vereséggel kezdett.

FTC-RightPhone - Dunaújváros 34-24 (20-7)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!