Tűzoltók demonstrálnak a parlamentnél

A tűzoltókat érintő költségvetési megszorítások miatt mintegy két és fél ezer egyenruhás, rohamsisakot viselő tűzoltó részvételével demonstráció kezdődött hétfő délben a fővárosi Alkotmány utcában, a Parlament közelében.

feol.hu

A forgalom elől lezárt Alkotmány utcában az ország minden szegletéből érkezett tűzoltók kéttucatnyi járműfecskendővel sorakoztak fel, hogy tiltakozzanak a 2010-es költségvetési tervezetben jelölt, őket érintő 1,8 milliárd forintos elvonás miatt, ami véleményük szerint veszélybe sodorja a működésüket.

A demonstrációt a Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóságok Országos Szövetsége, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete és a Fővárosi Tűzoltóság Szakszervezete hirdette meg. A megmozdulás elején a transzparenseket tartó, nemzeti színű zászlókat lobogtató tűzoltók nyilvános tűzoltóesküt tettek, hogy életük kockáztatásával is ellátják szolgálati feladataikat.

MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!