Lecsapott a H1N1! Újabb iskolát zártak be

FMH - Bezárták a móri Perczel Mór Szakképző Iskolát, mivel több diákban is kimutatták a H1N1 vírust.

feol.hu

Ottjártunkkor csak a táblára felírt szöveg emlékeztetett arra, hogy reggel még tanítás folyt az épületben. Egy héten át, november 18-áig üresek is maradnak a folyosók, ez idő alatt eldőlhet, szükség van-e fertőtlenítésre. Az igazgató bízik abban, hogy ennyire nem rossz a helyzet: előfordulhat, hogy meg kell hosszabbítani a zárva tartást, egyelőre viszont inkább azon gondolkodnak, mikor tudják pótolni a kieső tanórákat.
- A betegek közül eddig senki nem került kórházba - mondta el fehérvári sajtótájékoztatóján a fenntartó Fejér megyei önkormányzat aljegyzője, Molnár Krisztián. Az  iskolaigazgatótól azt kérte, folyamatosan tartsa a kapcsolatot a beteg gyerekek szüleivel, így tudják felmérni, valóban súlyos járványról van-e szó.

Szerdán bezárták a lábatlani általános iskolát is újinfluenzás megbetegedések miatt, a járvány kialakulásának megelőzéséért.
Az ÁNTSZ helyszíni vizsgálata után, a minták eredményei alapján a tiszti főorvos az iskolában tanítási szünet elrendelését javasolta. A rendkívüli tanítási szünet november 23-ig tart - tudatta Schantzl Edit jegyző.
A 434 tanulóból 143 fő hiányzott, a megbetegedés az intézmény tanulóinak mintegy harmadát érinti - mondta el az iskola igazgatója, Balogh Erzsébet az MTI érdeklődésére.
Sári Katalin, a dorog-esztergomi kistérségi ÁNTSZ vezetője az MTI-nek elmondta, 5 tanulótól vett mintában kimutatták a H1N1 vírust.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!