Társadalmi vitát kezdeményez a Magyarok Szövetsége

Székesfehérvár - Nem mondanak le a polgári engedetlenség békés formáiról, és nem kívánnak párttá alakulni. Az országgyűlési választásokon nem indulnak, de a helyi közéletben szerepet vállalnak.

Tihanyi Tamás

A Magyarok Szövetségének alelnöke, Herpai Sándor a sajtó előtt ismertette állásfoglalásukat az alkotmányról. Szerinte az új alaptörvénynek többek között tartalmaznia kell a kisebb, kétkamarás országgyűlés felállítását, a választott képviselők visszahívhatóságát, az önkormányzatok és társadalmi szervezetek gazdasági, politikai függetlenségének biztosítását, az elszakított területeken élő magyarság magyar állampolgárságának helyreállítását, a nemzeti érdekek súlyos sérelmét okozó szerződések felülvizsgálatát. Megteremtené a bírói hatalom valódi függetlenségét, kézben tartaná a tömegek befolyásolásának eszközét,  a médiát. Közmegegyezés révén hozna létre egységet a nemzetet érintő alapvető kérdésekben. Minderről a Magyarok Szövetsége - amely megszüntetné a pártok állami támogatását is  - társadalmi vitát kíván kezdeményezni.  Az alaptörvény tervezetének kedden  Fehérváron ismertetett részleteit  a  tizenkét tagozat szakemberek bevonásával dolgozta ki.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!