Kiderült, kik képviselik a városrészeket!

2 órája

Lehullt a lepel: sorsoltak a II. Szent István Lovagi Tornára (videóval!)

A tavalyi évhez hasonlóan a lovagok karddal és pajzzsal küzdenek majd a Városház téri "ringben" szombaton a Szent István Király Múzeum jóvoltából, ahol a kilátogatók nem megrendezett küzdelmeket, hanem valódi harcot láthatnak majd Székesfehérvár egy-egy városrészét képviselő versenyzői között. A lovagi torna a sorsolását csütörtök délelőtt tartották a múzeum díszudvarán.

Kecskés Zoltán

A városrészek lovagjai csapnak össze szombaton.

Fotó: Kecskés Zoltán

Szombaton egyfajta középkori időutazás lehet részük a kilátogató vendégeknek Fehérvár belvárosában. Az első ízben megrendezésre kerülő Lovagok napján felelevenednek majd a magyar nemzet történelmi fővárosának középkori hagyományai. Csütörtökön lehullt a lepel a különböző városrészeket képviselő lovagokról is.

Kovács Loránd Olivér, a Szent István Király Múzeum szakmai igazgatója a sorsolással egybekötött sajtótájékoztatón kifejtette, hogy az intézmény hagyományteremtő szándékkal rendezi meg a Lovagok napját szombaton, amellyel a városrészekben élőket igyekeznek megszólítani. Kiemelte, hogy egyfajta közösségépítő versengésről van szó, ahol Fehérvár különböző helyein élők sajátjaiként szurkolhatnak lovagjaiknak a tornán. Mindemellett pedig a családok és az érdeklődők kipróbálhatják a középkori mesterségeket és játékokat is. Színházi előadásokkal, viadalmenettel, lovagi mustrával várnak mindenkit már délelőtt 10 órától!

Lovagok_napja_múzeum_torna
Az augusztus 17-i rendezvényen már délelőtt 10 órakor elkezdődnek a programok! 
Fotó: Kecskés Zoltán

– Célunk, hogy ne csak egyfajta látványosságot adjunk, hanem a székesfehérvári és a különböző városrészek identitását  erősítsük! Valódi tétje van a lovagi tornának, hiszen nem egy előre megkoreografált eseményről beszélünk, hanem élesben zajlik! – tette hozzá a szakmai igazgató.

Lovagok_napja_múzeum_torna
Izgalmasan alakult a sorsolás a Szent István Király Múzeum díszudvarán.
Fotó: Kecskés Zoltán

Ezt követően került sor a sorsolásra, kiderült, hogy kik képviselhetik a különböző városrészeket a lovagi tornán: a Belvárost Tóth Tamás, Búrtelepet Bányai Ádám, Feketehegyet Cseke András, Felsővárost Soós Barnabás, Maroshegyet Varga Gábor, Öreghegyet Tompits Gergely, Palotavárost Bús Astarott, Ráchegyet pedig Újvári Ádám.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában