Végigfosztogatták a Velencei-tavi kocsmákat, boltokat

FMH - Kedden hajnalban négyfős csapatot kapott el a rendőrség, a betörők végigfosztották a Velencei-tavi településeket.

feol.hu

Kedd éjjel egy óra után nem sokkal Pákozd, Budai utcában lévő vendéglátóipari egységből jeleztek betörést. A tettes készpénzt vitt el. Kápolnásnyéken egy élelmiszerüzletben történt betörés hajnalban, onnan is készpénz és dohányáru tűnt el. A következő negyven percben további négy betörést jelentettek be Sukoró, Pettend, Pázmánd, Vereb települések területéről.

Valamennyi esetben vendéglátóipari egységekbe tévedtek be a rablók, s készpénzt és dohányárut vittek el az esetek többségében. A felkutatott tanúk egy sötét színű gépkocsiról tettek említést, így a rendőrök enneka  nyomába eredtek. A pontosított rendszám alapján megállapították a rendőrök, hogy a keresett jármű kinek a tulajdonában van. A kocsit azonban a járőrök nem találták meg a tulajdonos Fejér megyei lakcímén, szerencsére a járőrök visszafelé Pusztaszabolcson felfigyeltek a keresett autóra.

 A gépjármű átvizsgálása során ömlesztett fémpénz, bankjegyek és dohányáru került elő. A jármű vezetője elismerte, hogy ők követték el a betöréseket. A két felnőtt korú férfi és két fiatalkorú társuk kihallgatása után további bűncselekményekre derült fény.
Jelen állás szerint, többségében Velence területén és a Velencei-tó környékén összesen 21  egymáshoz hasonló bűncselekményt követtek el, leginkább kiskocsma, kisbolt volt a csapat célpontja, akik közül mindössze az egyik fiatalkorúnak volt korábban dolga a törvénnyel, a többiek gyakorlatilag első bálozók.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!