Becsapott dolgozók: hárommillióval tartoznak nekik! Mindenki a másikra mutogat

FMH - Négy dühös ember ül a konyhában, s panaszkodik. Nem kapták meg a járandóságukat: ők és még tizenegy társuk. Mintegy hárommillió forintról van szó.

V. Varga József

Dudar Ervin a Hírlaphoz fordult saját és társai ügyében. Protestálnak és segítséget kérnek, bízva a nyilvánosság erejében. Ervin szüleinél, a konyhában telepszünk le: Burján Gábor, Kertész Ferenc és Vigházi János érkezik még. Neveket diktálnak, papírokat mutatnak, leveleket citálnak, számos telefonról számolnak be.    
A tavasz folyamán több építkezésen dolgoztak: a telki sportcentrumnál, az alsónémedi nagyvásártelepen, a nagytarcsai iskolai tornateremnél, a budapesti tévészékháznál, a 6-os főút építkezésén - sorolják. A fővállalkozó egy budapesti székhelyű társaság volt, de ők az alvállalkozóval, egy oroszlányi kft.-vel álltak közvetlen kapcsolatban. A munkákra a kft. két mikrobuszával egy szintén falubeli földijük és fia vitte-hozta őket, és a pénzüket is tőle kapták meg. 
Azzal nincs is baj, amit megkaptak, viszont, amivel tartoznak nekik, ott a bibi - így fogalmaznak. A tizenöt embernek összesen mintegy hárommillió forinttal: kinek kétszázezerrel, kinek többel, kinek kevesebbel.
Hiába protestáltak mindkét cégnél, nem jutottak sehol sem dűlőre. Az oroszlányi vállalkozásnál azt közölték velük: nekik is tartozik a fővállalkozó, ezért nem tudnak fizetni. Persze a fővárosban  meg úgy mondták: ők mindent kifizettek az alvállalkozónak. A dolgozók meg futhatnak a pénzük után?
A budapesti építőipari cég  vezérigazgató-helyettese az oroszlányi  ügyvezető által aláírt nyilatkozatot juttatott el lapunkhoz, melyben az áll, hogy a fővállalkozó az alvállalkozó számláinak kifizetését folyamatosan teljesítette. Közölte azt is, hogy társaságuk nem kíván belebonyolódni az alvállalkozók elszámolási vitájába.
- Náluk  egyetlen mátyásdombi dolgozó sem volt állományban - tájékoztatott az oroszlányi  ügyvezető. Nem érti, hogy miért őket zaklatjuk (zaklatják), amikor a munkások  az ő tudomása szerint  egy másik (budapesti) alvállakozó alkalmazottai voltak, akik felé úgy, ahogy a fővállalkozó  feléjük, ők is azonos ütemben teljesítettek - tette hozzá. Az összekötő mátyásdombi illetőről  és a kft. két mikrobuszáról nem szólt.   
- A 2-es számú alvállalkozónál  soha nem dolgoztak - állítják ellenben Dudarék. Bár közülük öten tőlük kapták meg a felmondásukat, mégpedig közös megegyezéssel, s azzal a kitétellel, hogy a fizetésüket is rendezték. Persze nem így történt - mondják erre -, nem tudják mire vélni a dolgot, ködösítés az egész. A földijük meg mintha bujkálna előlük - néz egymásra a négy férfiú.
Az újabb budapesti cím persze  elérhetetlen, az összekötővel viszont tudtunk beszélni. Az ügyvezető valótlant állít -  mondta el lapunknak a férfi. Még hogy nem ismerte az embereket? A cég járműveivel ők szállították a mátyásdombiakat. A szóban forgó pénzt ő nem kapta meg az oroszlányi kft.-től, ezért nem tudta az érintett falubelieket kifizetni.
Becsapottnak érzik magukat a mátyásdombiak. A kiszolgáltatottság és a tehetetlenség megkeseríti a szájízüket. Dühösek, de még inkább szomorúak...
Így ünnepek előtt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!