Dunaferr: Abramovics van a háttérben?

Dunaújváros - Úgy tűnik, beigazolódnak a már tavaly is hallott hírek: Abramovics lehet a befutó a Dunaferrben.

Szabó Beatrix

Az ukrán  Indusztrialnij Szojuz Donbásszá, ISD nevű holding eladásáról szóló hírt lapunk is megírta.  Információk szerint az orosz Külkereskedelmi Bank  a  vevő, egymilliárd dollár az ár, az első 500 milliós részletet át is utalták. Az egyik legismertebb gazdasági szaklap, a The Financial Times is foglalkozott a témával, ott már kétmilliárdos összeget emlegettek.
A lap a  lehetséges vevők között emlegeti a  Roman Abramovics érdekeltségébe tartozó Evraz Group  acélipari csoportot. Ez egyébként nem újkeletű híresztelés: a  Dunaújvárosi Hírlapban már tavaly július 25-én megjelent, azzal, hogy ukrán források szerint az Evraz  ahol Abramovics 34 százalékkal tulajdonos   már megkezdte a könyvvizsgálatot a Donbass irányította vállalkozásoknál.
Ha nem Abramovics, akkor    Aliser Uszmanov bányaipari mágnás lehet a vevő,  mindketten régóta érdeklődnek ugyanis az ISD iránt. Az okok is kézenfekvőek: EU-tagállamok területén szerezhetnek befolyást, erősítve saját és Oroszország pozícióit.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!