Volán - konzorciumi szerződést írtak alá

Székesfehérvár - Konzorciumi szerződést írt alá a közép-dunántúli régió öt volán vállalatának vezetője csütörtökön. A cégek megtartják önállóságukat, de összehangolják a működésüket.

B. Kiss László

A főtulajdonos, a Magyar  Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. kezdeményezésére írta alá ma a közép-dunántúli régió öt volán vállalatának vezetője -  Bebesi István (Bakony), Antal Attila (Vértes), Csima László (Balaton), Barta János (Somló) és Tóth István  (Alba) -   a konzorciumi szerződést. (A konzorciumoknak valamennyi régióban  meg kell alakulniuk, az aláírásra január 15-ig adott határidőt a MNV.) A volánok a társulás után is megőrzik jogi, gazdasági önállóságukat, ugyanakkor  több területen -   például a közbeszerzés, az ügyvitel, az informatika, az oktatás  területén - összehangolják a tevékenységüket a hatékonyabb, a költségtakarékosabb működés érdekében. 

Ezt a koordinálást öt bizottság hivatott elvégezni, a konzorcium igazgatóságát a vezérigazgatók alkotják. A konzorcium vezetője  a MNV Zrt. döntése alapján  Tóth István, az Alba Volán vezérigazgatója lett. Az aláírást követő sajtótájékoztatón   lapunk kérdésére válaszolva  Tóth István elmondta: a bizottságok csupán ajánlásokat fogalmaznak meg a társult volánok számára. Megeshet-e, hogy a jövőben ritkulnak a járatok? -  tudakoltuk. A konzorcium legfontosabb feladata a menetrendi autóbuszközlekedés megfelelő színvonalon történő ellátása. A párhuzamosságokat azonban meg kívánják szüntetni. A járatok számának esetleges csökkentését azonban az igények fölmérésének kell megelőzni - így foglalható össze a kérdésre válaszoló Bebesi  István, a Bakony  Volán első emberének felelete. A volánok régiós konzorciumához más is csatlakozhat - mondta el Tóth István. Mégis kire gondol? - firtattuk. Például a vasútra - hangzott a felelet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!