Egy kocsmában ivott az áldozat és gyilkosai!

Nádasdladány - Megdöbbentette a falu közvéleményét a hétfő éjjel történt gyilkosság: egy 66 éves egyedülálló férfit megkéseltek és agyonvertek.

Kocsis Noémi

Szerdán hajnalra felbolydult a falu, s  körvonalazódott: hétfőn éjjel brutális gyilkosság történt.

  - Volt itt vagy öt rendőrautó is meg vagy húsz rendőr! Egy szemernyit sem aludtam, hajnalban is akkora volt a jövés-menés, ma újra visszajöttek, kikérdeztek minden lakót, a házat meg lepecsételték... Szegény Lajos, olyan rendes ember volt! Itt, az utcában sok az öreg, mikor egyik vagy másik elhalt, mindnek vitt csokrot a temetésre. Most meg majd neki kell vinni...

Juliska néni néhány házzal arrébb lakik a nádasdladányi József Attila utcában, szerda délután a háza előtt kérdeztük a hétfő esti brutális gyilkosságról, más szomszédokkal együtt. Kiabálást nem hallottak, csak az tűnt fel az egyik szomszédasszonynak, hogy az áldozatnál reggel még ég a villany a lehúzott redőnyök mögött  ez szokatlan volt. Délutánra már sejtették azt is, nagy baj lehet, mert többször telefonáltak az áldozat berhidai rokonai, hogy nem tudják elérni telefonon az egyedül élő, 66 éves legényembert. Értesíteni szerették volna ugyanis régóta betegeskedő nagynénje hétfői elhunytáról.

 - Ha nincs ez a haláleset, talán fel sem tűnik több napig senkinek se, hogy közben mi történt odabent a házban! Az az igazság, hogy bár hallottuk, hogy a rendőrség elfogta a tetteseket, nem vagyunk megnyugodva. Bármelyikőnkkel előfordulhat, s nem tudjuk magunkat megvédeni. Ladányban sosem volt hasonló eset! Itt tart ez a világ!  -- mondja döbbenten Juliska, hozzátéve: nem tudná személy szerint megnevezni az elkövetőket.

 Pedig nagyjából mindenki tudja, kiről van szó, állítja az egyik helyi italmérés vezetője, akinél hétfő este egy időben  igaz, nem együtt  iddogált az áldozat és gyilkosai. Előbbi a maga csendes módján két sört. A későbbi tettesek távoztak előbb, talán már a házában várták be az idős embert, akit kedden este hat után vérbe fagyva talált meg a helyi körzeti megbízott. A 33 és 34 éves tetteseket (akik  a lapunk internetes oldalán a témában indult hozzászólások kitételeivel ellentétben nem tartoztak kisebbséghez) a rendőrség egy helyi sörözőből állították elő, s mindkettőjük lakásán házkutatást is tartottak. A rendőrség tájékoztatása szerint ezen helyszínekről lefoglaltak a bűncselekménnyel összefüggő tárgyakat, a háttérben a nyomozók egy korábbi pénzügyi elszámolási vitát sejtenek.

 - Még két éve sincs, hogy először törtek be az áldozathoz  -mondja a már említett italmérés tulaja.  - Akkor elvitték másfél millió forintját, de ő nem említett neveket sosem, hogy kik voltak. Ennek ellenére ezt nagyjából mindenki tudja itt a faluban. Lehet azt tudni például abból, hogy két munkanélküli férfi egy-egy betörés után bátran és sokat fizet a kocsmában. Mert volt itt betörés bőven, tavalyról vagy 15 esetről mesélhetnének az emberek, csak nálam ötször jártak. Ez bizony több évre visszanyúló ügy...

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya a két elfogott férfit emberöléssel gyanúsítja, jelenleg mindketten bűnügyi őrizetben vannak  mondta el szerda este Németh-Kész Mónika szóvivő. A nyomozás továbbra is folyik, lapzártánkig újabb részletek nem kerültek napvilágra. Kérdéses a betöréssorozat, mint előzmény és a feltételezett pénzügyi vita is. A szomszédság úgy tudja, az áldozatnak nem volt tartozása, egyszerű, praktikus életvitelt folytatott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!