Milliárdokat nyertek a kórházra

Dunaújváros - A város több mint 3,2 milliárd forintot nyert pályázaton a Szent Pantaleon Kórház fejlesztésére.

Szabó Beatrix

Sikeres pályázatnak köszönhetően megújulhat a Sürgősségi Betegellátó Osztály. Az elnyert támogatásnak köszönhetően 225 millió forintot költhetnek fejlesztésre, a munkálatok májusban el is kezdődnek - írtuk a múlt héten, megemlítve, hogy egy 3,2 milliárdos forrás megszerzésére is pályázott a város.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) honlapján megjelent a hír : a TIOP 2.2.4/09/1 konstrukció A komponensének keretében, a bíráló bizottság javaslata alapján támogatták a dunaújvárosi önkormányzat pályázatát is. A központi műtő és diagnosztikai blokk kialakítására a teljes megpályázott összeget - 3 milliárd 220 millió 960 ezer 537 forintot - elnyerte a város. A Szent Pantaleon Kórház esetében ilyen volumenű fejlesztésre évtizedek óta nem volt példa.

- Hivatalos értesítés még nem érkezett, de az NFÜ honlapján olvashattuk, nyert a pályázatunk. A támogatási szerződés aláírása is hamarosan megtörténik - adott hangot örömének dr. Mészáros Lajos stratégiai igazgató.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!