Tragédia: gyermeket gázoltak a zebrán

FMH - Tragikus kimenetelű baleset történt szombaton kora este Székesfehérváron, a Budai úton, ahol egy gyermek a piros jelzés ellenére szaladt át a gyalogátkelőhelyen, s egy autós elütötte.

S. Töttő Rita

Egy kisfiú, a piros jelzés ellenére átszaladt a gyalogátkelőhelyen, szerencsétlenségére pont akkor, amikor az egyik arra haladó autó - egy Renault Clio - sávváltás után a másik sávban érkező autó miatt nem látta a gyermeket. Az átszaladó kisfiú épp takarásban volt - nyilatkozta R. Szabó Ágnes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes szóvivője. Információnk szerint a 11 év körüli fiúval épp nem volt kíséret, amikor átiramodott az úttesten. Sajnos azonban nem ért át rajta: a Clio elgázolta a gyermeket, aki súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett. A helyszínen a mentőknek már újra kellett éleszteni, és úgy tudjuk, az éjszaka folyamán a gyermek elhunyt.

Szabadbattyánban is történt egy gyalogosgázolás szombaton, szintén a zebrán, ám ezúttal nem volt piros jelzés. Egy asszonyt sodort el egy Ford Fiesta tükre – tudatta a rendőrségi szóvivő. A nő szerencsére könnyebb sérüléseket szenvedett.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!