Ki lesz a Királynő? Szépségek vetélkednek, Fejér megyéből is

FMH - Négy Fejér megyei lány mérettetik meg a Királynő szépségverseny döntőjében május 13-án. Ekkor kiderül, ki lesz a Miss World Hungary, a Miss Universe Hungary és a Miss Earth Hungary.

S. Töttő Rita

Április 29-én költöztek be a Királynő választás döntős lányai a nógrádgárdonyi kastélyszanatóriumba, ahol komoly felkészítőmunka vár rájuk: megtanulnak mozogni, csiszolják a stílusukat, készülnek a nagy napra.  Május 13-ra, amikor az egyik nagy kereskedelmi televízió műsorában kiválasztják a három koronás hölgyet. Tavaly Serdült Orsolya a Miss World Hungary, Budai Zsuzsi a Miss Universe Hungary és Kocsis Korinna pedig a Miss Earth Hungary 2009-ik évi címének örülhetett, amelyet azonban hamarosan tovább kell adniuk. Nagy eséllyel indul a 21 fős döntőn a négy Fejér megyei lány: Vizinger Diána, Major Klára, Kövecses Petra és Kocsis Dorottya is.
A 2007-es Fehérvár Szépe cím tulajdonosa, a székesfehérvári Major Klára is bekerült a verseny utolsó fordulójába. Mint mondja, 16 éves kora óta  dolgozik modellként, ám a Hírlap által szervezett Fehérvár Szépe volt az első komolyabb szépségverseny amelyen elindult és amelyen rögtön hatalmas sikert aratott. Azóta több szép eredménnyel büszkélkedhet, második helyezett lett a 2008-as Miss Regio Regia versenyen, majd megnyerte a Nyugat-Magyarország Szépe versenyt is: 
- Azt az érzést, amikor Fehérvár Szépe lettem, soha nem felejtem, az élmény, amellyel ott gazdagodtam, minden versenyen elkísér, és ösztönöz abban hogy más versenyeken is megmérettessem magam - mondja Klára, akit a Királynő felkészülési táborában értünk el telefonon, s aki civilben egyébként a Károli Gáspár Református Egyetem joghallgatója.
- Óriási lehetőséget kap az a huszonegy  lány, aki a verseny döntőjébe bejutott, ám  tudni kell a lehetőséggel élni. Egyébként sem  feltétlenül gondolom azt, hogy az első három profitál a legjobban majd a versenyből.  Igazán jó csapat jött most össze, nincsenek komolyabb konfliktusok, féltékenykedések, de szerintem a verseny előrehaladtával ez még változhat, változni fog. Hiszen ne felejtsük el, hogy a célunk ugyanaz: Királynőnek lenni! - folytatja Klára, akitől azt is megtudjuk, éppen a  fantasztikus nyitótáncot gyakorolják, és persze bikiniben és estélyiben is bemutatkoznak majd. Három meglepetés produkcióval is készülnek, erről azonban többet még nem árulhatott el.
A 19 éves Kocsis Dorottya is nagy erőkkel készül a megmérettetésre. Ő jelenleg a Műszaki Egyetem építész szakán tanul, de elbizonytalanodott: halaszt, mint mondja, mert rájött, hogy más érdekli. A fehérvári szőke szépség alakján meglátszik a sport, nem véletlenül: imád síelni, snowboardozni, futni, de jazz-balettre és versenytáncra is járt.  - Tavaly is indultam, de akkor nem kerültem a döntőbe - mondja s reménykedik a sikerben. Ahogy a szabadbattyáni Kövecses Petra (27) is, aki negyedéves joghallgatóként már kijelölte az utat, amerre jövőjét építené. 
- Már tavaly is akartam jelentkezni, de még nem éreztem készen magam erre a feladatra, mert szerintem Királynőnek lenni nagy felelősség. Szeretnék nyerni, de nem minden áron, csak úgy ha tényleg engem  tartanak a legszebbnek - árulta el.
Fejér megyéből, pontosabban Gárdonyból indult élete Vizinger Diánának is (22), aki ma már Budapesten él. A jellegzetesen hófehér bőrű hölgyemény sminkmodellként dolgozik, s a Károli Gáspár  Református Egyetem irodalom és kultúra tudomány szakán tanul. 
Mindannyiuknak komoly esélye van arra, hogy Magyarország szépei legyenek, s ezzel esélyt kapjanak arra, hogy berobbanjanak a nemzetközi szépségszakmába.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!