Új zsákutcák a belvárosban? Térrendezési tervek

Székesfehérvár - Mivel a Fő utca térrendezésének tervei régen, 2002-ben készültek el, így a város most finomíttatja azokat. A tervek szerint az Ady és a Basa utca zsákutca lesz.

Házi Péter

Immár örökzöld témává avanzsált a Fő utca felújításának kérdése: a városstratégiai valamint a városfejlesztési bizottság keddi ülésén is napirendként szerepelt a kérdés. A 2002-ben készült terveket finomítani kell, ez azt jelenti például, hogy autóval nem lehet majd az Ady Endre utcáról a Fő utcán áthajtani a Basa utca irányába, így itt és a Fő utca más pontjain is normális tereket lehet majd kialakítani. Ugyancsak szükség van a vakokat segítő taktilis jelek betervezésére is.
Ülésezett kedden az oktatási bizottság is: a Munkácsy Mihály Általános Iskola igazgatójának Vajgerné Böhm Erikát, a Széna téri iskola vezetőjének Minárikné Ambrus Magdolnát, a Zentai úti iskola igazgatójának Hekeliné Halmos Mariannát, az István király iskola vezetőjének pedig Krählingné Kovács Tündét javasolják. A Németh László iskola igazgatója várhatóan Ollé Ferencné, a Hétvezéré Lángfalvy Péterné, a II. Rákóczi Ferenc iskoláé pedig Timár Nicolett lesz. Az Ybl Miklós óvoda vezetésére ketten jelentkeztek, a testület Varga Imrénét javasolta. A Szivárvány ovi vezetője ismételten Nagyné Cseterics Éva, a Tulipános ovié pedig Tóth Ferencné lesz. A végső szót a csütörtöki közgyűlés mondja ki.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!