Elszállt a remény, a Vidi nem jutott tovább

FMH - Nem sikerült a Vidinek felülkerekednie a a szlovén Mariboron, pedig a múlt heti döntetlen után mindenki nagy reményekkel várta a csütörtöki, idegenbeli találkozót.

MTI

Európa Liga-selejtező, 2. forduló, visszavágó:    

NK Maribor (szlovén)-Videoton FC 2-0 (1-0)

Maribor, 5000 néző, v.: Tomasz Mikulski (lengyel)
gólszerzők: Volas (39., 80.)
sárga lap: Volas (3.), Bacinovic (78.), illetve Elek (19.), Horváth G. (55.)

Továbbjutott: az NK Maribor 3-1-es összesítéssel

Maribor: Pridigar - Mejac, Rajcevic, Andelkovic, Viler - Mezga (Pavlicic, 88.), Bacinovic, Mertelj, Ilicic (Cviljanovic, 78.) - Tavares, Volas (Jelic, 92.)

Videoton: Bozovic - Lázár, Lipták, Horváth G., Elek - Gosztonyi, Sándor Gy., Farkas B., Polonkai (Djordic, 27.) - Lencse (Nikolic, 62.), Alves

Mintegy 4500 hazai és 500 vendégszurkoló előtt esett egymásnak a Ljudski Stadionban a szlovén és a magyar bajnoki ezüstérmes. A két csapat nem bírt egymással az egy héttel ezelőtti első mérkőzésen és a szlovéniai visszavágó elején is kiegyenlített volt a küzdelem. Az első tíz perc a Videotoné volt, mégis a Maribor állt közelebb a gólhoz, ugyanis egy ízben a kapufa mentette meg a góltól a magyar gárdát. Később a hazaiak átvették az irányítást és a félidő hajrájában már megrezdült a piros-kékek hálója: Volas szerzett vezetést a Maribornak.
Fordulás után a sokkal gyorsabb és ötletesebb szlovénok játszottak veszélyesebben, olyannyira, hogy a fehérváriak csak a 62. percben jutottak először kapura lövésig, amely egyúttal az utolsó is volt... A Videoton játékosaiból az akarat, játékukból pedig az erő hiányzott, így törvényszerű volt, hogy a Maribor növeli előnyét és ezzel eldönti a párharcot. A szlovének megérdemelten jutottak tovább, s a következő körben a skót Hiberniannal találkoznak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!