Fizetős lesz a Sütő

Székesfehérvár - Július 5-től lakossági kérésre a Sütő utcát is bevonják a zónás parkolási rendszerbe. Lapunk palotavárosi fórumán ezzel kapcsolatban is többeknek volt kérdése.

Házi Péter

"A Sütő utcát fizető parkolóvá nyilvánították. Lehet-e vendégkártyát kérni az itt lakók rokonai számára? Bosszantó lenne, ha például  anyukámnak egy  látogatás során fizetni kellene a parkolásért" - vetette fel a problémát emailben az egyik olvasónk a  fórumot követően.
A polgármesteri hivatal válasza szerint  hétköznapokon (munkanapokon)  8 és 18 óra között kell fizetni a parkolásért, szombat, vasárnap és ünnepnapokon - amikor a legtöbb rokon, látogató érkezik -  díjmentes a várakozás. Lakásonként két  bérlet vásárolható egy évre hétszáz forintért, a második autó céges kocsi is lehet, ám a cégnek igazolnia kell, hogy az illető használja az kocsit. A fizető rendszerbe történő bevonás célja, hogy csökkentse az úgynevezett vendégparkolásokat, a parkolókat így elsősorban a lakók vehetik igénybe. A Sütő utcában július 5-től kell a parkolásért fizetni, de egy hónapos türelmi idő lesz ennek megszokására.


A Bátky Zsigmond utca  3-6. alatti, házak közötti átjárót sokan "nyilvános vizeldének" használják - panaszolta egy másik olvasónk, aki kérdezi,  mit lehet ez ellen tenni?
 A közlekedési iroda szerint  megoldást az jelenthetne, ha valahogy le lehetne zárni éjszakára az átjárót, ennek lehetőségét kell megvizsgálni.
Lesz-e a Tátra utca és a kanális között  zebra? - kérdezte egy másik lakó.  Az ő kérdése  valószínűleg a Bakony utcán átvezető gyalogos-átkelőhelyre vonatkozik: erre a városgondnokság készíttetett tervet, a konkrét  megvalósítás a város költségvetésétől függ.
A költségvetés függvénye a Tolnai utca 24. melletti összekötő út járdaépítése is. Olvasónk szerint ez  nagyon szűk utca, a gyalogosok, babakocsit tolók nem férnek el, ha jön egy autó. Szerinte a bokrok mögött talán elférne a járda.
"Munkámból kifolyólag nagy csomagokkal közlekedek nap mint nap, és sajnos a  ház körül szinte lehetetlen parkolóhelyet találni, sokszor már délután is" - írta a Kelemen Béla 39-ben lakó olvasónk, aki javasolja, hogy a Szathmári áruház melletti területen alakítson ki új parkolókat az önkormányzat.
 Mint a szakirodától megtudtuk, a  terület érvényes szabályozási terve szerint nem építhető parkoló a zöldterületen, csak a Bőrgyár dűlő végében. Ennek a  parkolónak a  tervei elkészültek, a megvalósítása az Agóra-Pólus projekt keretében valósul meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!