A Fejérvíz nem küld utólagos számlát

Székesfehérvár - A DRV százezer fogyasztónak küld visszamenőleg megemelt vízszámlát. A Fejérvíz Zrt-nél lapunknak elmondták, a szolgáltatási területükön ettől nem kell tartani.

Házi Péter

Több mint százezer fogyasztónak küld visszamenőlegesen megemelt díjú számlát a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. - olvasható az információ egy országos napilapban. A vizes cég szerint a Bajnai-kormány egyik utolsó döntésével több milliárd forintot vont el az állami vízdíj-támogatási keretből, nem vízdíjemelésről van tehát szó a társaság szerint, hanem csak a  miniszteri döntés miatt kieső támogatási összeg különbözetét számlázzák  ki 2010. január 1-jéig visszamenőlegesen.
A Fejérvíz Zrt. is vásárol vizet a DRV-től, ezért megkerestük a társaságot, érinti-e őket az emelés. Érdeklődésünkre Zsebők Lajos kommunikációs vezető elmondta, a DRV nem kereste meg őket áremelési szándékkal, így a Fejérvíz Zrt. szolgáltatási területén emiatt nem várható díjemelés. Magyarázatként hozzátette, azoknál a településeknél, ahol egy bizonyos összegnél  (ez idén 985 forint)  drágább egy köbméter ivóvíz és az ehhez kapcsolódó csatornaszolgáltatás díja, az érintett önkormányzat állami támogatást kérhet az e fölötti részre.
A Fejérvíz szolgáltatási területén  Alcsúton, Felcsúton, Etyeken, Igaron, Jásdon, Pákozdon, Tabajdon, Polgárdin és Vereben van ennél magasabb díj, ennek oka elsősorban a helyi sajátosságokban,  a víz-, illetve cstornaszolgáltatás magasabb költségeiben keresendő. A Fejérvíz azonban az év elején, az előzetesen bejelentett várható limitérték alapján már előre elosztotta a havi számlákban ezt az összeget, így utólagosan nem kell visszamenőleges számlát kiadniuk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!