A zúzott kő a megoldás

Székesfehérvár - Többen hitelt vettek fel az építkezéshez, ám az út még nincs kész, nem kapnak építési, használatbavételi engedélyt a Harmatosvölgyben. Most sikerült megoldást találni.

Házi Péter

A lapunk által rendezett maroshegyi lakossági fórumon igen komoly problémaként merült fel az egykori Antenna Hungária területén kialakított Harmatosvölgy lakónegyed északi felének kérdése. A háromszáz  új telekből már  több, mint félszázat eladtak, többen hitelt vettek fel az építkezéshez. A gond az, hogy még nem készült el a terület teljes közművesítése és az utak sem, márpedig a  szabályozási terv  és helyi építési szabályzat szerint új beépítésű területeken csak akkor adható építési engedély, illetve használatbavételi engedély, ha az érintett tömb körül  az utak, közművek, zöldfelületek építési, illetve használatbavételi engedélyt kaptak.


Emiatt azok, akik a bankhitelt már felvették, mégsem tudnak építkezni, a lakossági fórumon ismételten kérték, segítsen az önkormányzat a probléma megoldásában.
Nos, úgy tűnik, sikerült megoldást találni: a város és a területet fejlesztő Közép-dunántúli Ingatlenfejlesztő Társaság között  a közgyűlés csütörtöki döntése értelmében  létrejön egy ingatlanfejlesztési szerződés, melyben a cég vállalja a közlekedési infrastruktúra és a közművek kiépítését A megállapodásba  mint Bóka Viktor,  a város jegyzője a közgyűlésen elmondta  bankgarancia is beépül arra az esetre, ha a beruházó mégsem építené ki az infrastruktúrát. Annak érdekben pedig, hogy a telkeket megvásárlók el tudják kezdeni az építkezést, december 31-ig zúzott kavics kerül  az utakra, melyre már kiadható az ideiglenes használatbavételi engedély. Brájer Éva, a körzet képviselője arra is felhívta a figyelmet, hogy a cégnek meg kell építenie az úgynevezett átereszt, ugyanis ha az építkezések, térkövezések tömegesen elkezdődnek, áteresz hiányában  a föld nem tudja elszikkasztani a vizet, ami a Lugosi úti ároknál és a Székely utcánál jelenthet gondot.
 Örülünk a megállapodásnak. A leendő aszfaltutak megkímélése érdekében azt is tartalmazza a szerződés, hogy miután a telkek nyolcvan százalékán elkészültek a házak,  azaz az építési forgalom túlnyomó része  lement  csak akkor kerül rá az aszfalt az utakra  fogalmazott lapunk kérdésére Förhécz Imre, a beruházó  cég egyik ügyvezetője.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!