Gázspray-vel fújta le, késsel fenyegette az eladót a rabló! (frissítve 13.30)

FMH – Először egy székesfehérvári üzletet akart kirabolni csütörtökön este egy férfi, akinek akkor sikerült elmenekülnie. A péntek hajnali kisbolti rablás után azonban elfogták a rendőrök, s kiderült: korábbi bűncselekmények is a számlájára írhatók.

feol.hu

R. Szabó Ágnes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője közölte: pénteken hajnali negyed ötkor egy Ősz utcai éjjel-nappal nyitva tartó üzletből rablást jelzett az alkalmazott. Elmondta, hogy egy férfi késsel fenyegetőzve ment be a boltba, lefújta gázspray-vel, majd a pénztárgépből kiemelt bankjegyekkel elmenekült. A bejelentést követően a szolgálatban lévő teljes fehérvári állomány a rabló után eredt. Nem sokkal ezután, személyleírás alapján figyeltek fel a járőrök a Mancz János utcában a férfire. Kiderült, hogy előző este, hét óra előtt a Bátky Zsigmond utcában történt rablási kísérletnek is ő az elkövetője, ám akkor a megszólaló riasztó hangjának hatására elmenekült - mondta a szóvivő, és hozzátette: a 28 éves székesfehérvári tartózkodási helyű férfinél elfogásakor megtalálták az Ősz utcából rabolt pénzt és sikerült felkutatni az elkövetésekkor használt kést és gázspray-t is, amiket menekülés közben eldobott.

Mint később a rendőrségi közleményből kiderült, a férfit egy Mancz János utcai bokor alól húzták elő hajnalban, az Ősz utcai rablás után. A férfi elfogása után elismerte, hogy megelőző este egy másik üzletet kísérelt meg kirabolni, de akkor nem járt szerencsével.

A kihallgatás során nyilvánvalóvá vált, hogy a két éve a megyeszékhelyen élő férfi összefüggésbe hozható korábbi, több üzlet sérelmére elkövetett rablással is. A személyleírás, a körülmények és a módszerek, a kés és gázspray együttes, illetve vagylagos használata arra engedett következtetni, hogy ez év január óta további hat súlyos bűncselekményt követett el. Egy Palotavárosi nonstop üzletet három alkalommal rabolt ki, egy másikat a Sütő utcában kétszer, de egy üzemanyagtöltő állomás shopjában is járt, és a nála lévő késsel, spray-vel szólította föl az alkalmazottakat a bevétel átadására.

A tettes elismerte a terhére rótt bűncselekményeket, az ügyben további nyomozási cselekmények várhatók. A több rendbeli rablással meggyanúsított férfi ellen, őrizetbe vétele mellett tovább folyik az eljárás - tudtuk meg R. Szabó Ágnes.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!