2010.11.10. 03:29
Szaunázott busa - nyertes velencei étterem receptje
Velence - A "Halra magyar!, Halra bor!" múlt pénteki versenyében öt étterem, csárda séfjei remekeltek. A sajtózsűri az első helyre sorolta a velencei Tekergő étterem busavariációit.
A sajtózsűri pontozása alapján az első helyen a velencei Tekergő étterem végzett, a másik zsűri - tévések, neves személyiségek bíráltak benne - a siófoki Öreg Halász ízeit jutalmazta első hellyel. Fein János, a velencei étterem séfje titkokat nem árult el az ötletesen összeállított Őszi zsongás fantázia nevű ételről. A fehér borban szaunázott busafilé az újragondolt kolozsvári káposztával viszont otthon is elkészíthető, kellemes étel.
- A filézett, sózott busát fehér borba tesszük, körülbelül tíz perc alatt 40-50 fokon pároljuk, és már készen is van.
Turanitz Gergely, az étterem tulajdonosa hozzátette, a háziasszonyok is el tudják készíteni az újragondolt kolozsvári káposztával együtt. A zsiradékban kevés kolozsvári szalonnát sütünk, rátesszük a savanyú káposztát, pároljuk, majd ha puha, tejjel, tejszínnel dúsítjuk. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
A busás busarolád málnaecetes sütőtökpüré-ágyon lestyánolajjal meglocsolva már tartalmazott titkokat. A málnaecet receptjét nem árulta el a séf, de a többi hozzávaló nyilvános. A halat pépesítjük, sózzuk borsozzuk, adunk bele hagymát, répát, fóliában 120-130 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük. A sütőtököt nyersen kockázzuk, vajban pároljuk, összetörjük, lestyánolajjal ízesítjük.
- Az olajat is házilag készítettük - folytatta Turanitz Gergely. - A lestyánt forró vízben főzzük, ha puha, leszűrjük, étolajat öntünk rá, két napig hagyjuk állni, majd a tetejére feljövő olajat használjuk az ízesítéshez.
A kecskesajttal bolondított puliszkának kevés köze volt a halhoz, hacsak az nem, hogy busahabon terítették. A puliszkát megfőzzük, rétegezve vagy belekeverve adjuk hozzá a vágott kecskesajtot. Ha nincs hab alatta, akkor ömagában is finom. Az ételhez bemutatták és kínálták a megfelelő bort, a kellemes aromájú, illatú Sauvignon blanc-t a Garamvölgyi pincészetből.
A sajtózsűri pontozása alapján az első helyen a velencei Tekergő étterem végzett, a másik zsűri - tévések, neves személyiségek bíráltak benne - a siófoki Öreg Halász ízeit jutalmazta első hellyel. Fein János, a velencei étterem séfje titkokat nem árult el az ötletesen összeállított Őszi zsongás fantázia nevű ételről. A fehér borban szaunázott busafilé az újragondolt kolozsvári káposztával viszont otthon is elkészíthető, kellemes étel.
- A filézett, sózott busát fehér borba tesszük, körülbelül tíz perc alatt 40-50 fokon pároljuk, és már készen is van.
Turanitz Gergely, az étterem tulajdonosa hozzátette, a háziasszonyok is el tudják készíteni az újragondolt kolozsvári káposztával együtt. A zsiradékban kevés kolozsvári szalonnát sütünk, rátesszük a savanyú káposztát, pároljuk, majd ha puha, tejjel, tejszínnel dúsítjuk. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
A busás busarolád málnaecetes sütőtökpüré-ágyon lestyánolajjal meglocsolva már tartalmazott titkokat. A málnaecet receptjét nem árulta el a séf, de a többi hozzávaló nyilvános. A halat pépesítjük, sózzuk borsozzuk, adunk bele hagymát, répát, fóliában 120-130 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük. A sütőtököt nyersen kockázzuk, vajban pároljuk, összetörjük, lestyánolajjal ízesítjük.
- Az olajat is házilag készítettük - folytatta Turanitz Gergely. - A lestyánt forró vízben főzzük, ha puha, leszűrjük, étolajat öntünk rá, két napig hagyjuk állni, majd a tetejére feljövő olajat használjuk az ízesítéshez.
A kecskesajttal bolondított puliszkának kevés köze volt a halhoz, hacsak az nem, hogy busahabon terítették. A puliszkát megfőzzük, rétegezve vagy belekeverve adjuk hozzá a vágott kecskesajtot. Ha nincs hab alatta, akkor ömagában is finom. Az ételhez bemutatták és kínálták a megfelelő bort, a kellemes aromájú, illatú Sauvignon blanc-t a Garamvölgyi pincészetből.
- A filézett, sózott busát fehér borba tesszük, körülbelül tíz perc alatt 40-50 fokon pároljuk, és már készen is van.
Turanitz Gergely, az étterem tulajdonosa hozzátette, a háziasszonyok is el tudják készíteni az újragondolt kolozsvári káposztával együtt. A zsiradékban kevés kolozsvári szalonnát sütünk, rátesszük a savanyú káposztát, pároljuk, majd ha puha, tejjel, tejszínnel dúsítjuk. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
A busás busarolád málnaecetes sütőtökpüré-ágyon lestyánolajjal meglocsolva már tartalmazott titkokat. A málnaecet receptjét nem árulta el a séf, de a többi hozzávaló nyilvános. A halat pépesítjük, sózzuk borsozzuk, adunk bele hagymát, répát, fóliában 120-130 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük. A sütőtököt nyersen kockázzuk, vajban pároljuk, összetörjük, lestyánolajjal ízesítjük.
- Az olajat is házilag készítettük - folytatta Turanitz Gergely. - A lestyánt forró vízben főzzük, ha puha, leszűrjük, étolajat öntünk rá, két napig hagyjuk állni, majd a tetejére feljövő olajat használjuk az ízesítéshez.
A kecskesajttal bolondított puliszkának kevés köze volt a halhoz, hacsak az nem, hogy busahabon terítették. A puliszkát megfőzzük, rétegezve vagy belekeverve adjuk hozzá a vágott kecskesajtot. Ha nincs hab alatta, akkor ömagában is finom. Az ételhez bemutatták és kínálták a megfelelő bort, a kellemes aromájú, illatú Sauvignon blanc-t a Garamvölgyi pincészetből.
- A filézett, sózott busát fehér borba tesszük, körülbelül tíz perc alatt 40-50 fokon pároljuk, és már készen is van.
Turanitz Gergely, az étterem tulajdonosa hozzátette, a háziasszonyok is el tudják készíteni az újragondolt kolozsvári káposztával együtt. A zsiradékban kevés kolozsvári szalonnát sütünk, rátesszük a savanyú káposztát, pároljuk, majd ha puha, tejjel, tejszínnel dúsítjuk. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
A busás busarolád málnaecetes sütőtökpüré-ágyon lestyánolajjal meglocsolva már tartalmazott titkokat. A málnaecet receptjét nem árulta el a séf, de a többi hozzávaló nyilvános. A halat pépesítjük, sózzuk borsozzuk, adunk bele hagymát, répát, fóliában 120-130 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük. A sütőtököt nyersen kockázzuk, vajban pároljuk, összetörjük, lestyánolajjal ízesítjük.
- Az olajat is házilag készítettük - folytatta Turanitz Gergely. - A lestyánt forró vízben főzzük, ha puha, leszűrjük, étolajat öntünk rá, két napig hagyjuk állni, majd a tetejére feljövő olajat használjuk az ízesítéshez.
A kecskesajttal bolondított puliszkának kevés köze volt a halhoz, hacsak az nem, hogy busahabon terítették. A puliszkát megfőzzük, rétegezve vagy belekeverve adjuk hozzá a vágott kecskesajtot. Ha nincs hab alatta, akkor ömagában is finom. Az ételhez bemutatták és kínálták a megfelelő bort, a kellemes aromájú, illatú Sauvignon blanc-t a Garamvölgyi pincészetből.
Turanitz Gergely, az étterem tulajdonosa hozzátette, a háziasszonyok is el tudják készíteni az újragondolt kolozsvári káposztával együtt. A zsiradékban kevés kolozsvári szalonnát sütünk, rátesszük a savanyú káposztát, pároljuk, majd ha puha, tejjel, tejszínnel dúsítjuk. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
A busás busarolád málnaecetes sütőtökpüré-ágyon lestyánolajjal meglocsolva már tartalmazott titkokat. A málnaecet receptjét nem árulta el a séf, de a többi hozzávaló nyilvános. A halat pépesítjük, sózzuk borsozzuk, adunk bele hagymát, répát, fóliában 120-130 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük. A sütőtököt nyersen kockázzuk, vajban pároljuk, összetörjük, lestyánolajjal ízesítjük.
- Az olajat is házilag készítettük - folytatta Turanitz Gergely. - A lestyánt forró vízben főzzük, ha puha, leszűrjük, étolajat öntünk rá, két napig hagyjuk állni, majd a tetejére feljövő olajat használjuk az ízesítéshez.
A kecskesajttal bolondított puliszkának kevés köze volt a halhoz, hacsak az nem, hogy busahabon terítették. A puliszkát megfőzzük, rétegezve vagy belekeverve adjuk hozzá a vágott kecskesajtot. Ha nincs hab alatta, akkor ömagában is finom. Az ételhez bemutatták és kínálták a megfelelő bort, a kellemes aromájú, illatú Sauvignon blanc-t a Garamvölgyi pincészetből.
Turanitz Gergely, az étterem tulajdonosa hozzátette, a háziasszonyok is el tudják készíteni az újragondolt kolozsvári káposztával együtt. A zsiradékban kevés kolozsvári szalonnát sütünk, rátesszük a savanyú káposztát, pároljuk, majd ha puha, tejjel, tejszínnel dúsítjuk. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
A busás busarolád málnaecetes sütőtökpüré-ágyon lestyánolajjal meglocsolva már tartalmazott titkokat. A málnaecet receptjét nem árulta el a séf, de a többi hozzávaló nyilvános. A halat pépesítjük, sózzuk borsozzuk, adunk bele hagymát, répát, fóliában 120-130 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük. A sütőtököt nyersen kockázzuk, vajban pároljuk, összetörjük, lestyánolajjal ízesítjük.
- Az olajat is házilag készítettük - folytatta Turanitz Gergely. - A lestyánt forró vízben főzzük, ha puha, leszűrjük, étolajat öntünk rá, két napig hagyjuk állni, majd a tetejére feljövő olajat használjuk az ízesítéshez.
A kecskesajttal bolondított puliszkának kevés köze volt a halhoz, hacsak az nem, hogy busahabon terítették. A puliszkát megfőzzük, rétegezve vagy belekeverve adjuk hozzá a vágott kecskesajtot. Ha nincs hab alatta, akkor ömagában is finom. Az ételhez bemutatták és kínálták a megfelelő bort, a kellemes aromájú, illatú Sauvignon blanc-t a Garamvölgyi pincészetből.
A busás busarolád málnaecetes sütőtökpüré-ágyon lestyánolajjal meglocsolva már tartalmazott titkokat. A málnaecet receptjét nem árulta el a séf, de a többi hozzávaló nyilvános. A halat pépesítjük, sózzuk borsozzuk, adunk bele hagymát, répát, fóliában 120-130 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük. A sütőtököt nyersen kockázzuk, vajban pároljuk, összetörjük, lestyánolajjal ízesítjük.
- Az olajat is házilag készítettük - folytatta Turanitz Gergely. - A lestyánt forró vízben főzzük, ha puha, leszűrjük, étolajat öntünk rá, két napig hagyjuk állni, majd a tetejére feljövő olajat használjuk az ízesítéshez.
A kecskesajttal bolondított puliszkának kevés köze volt a halhoz, hacsak az nem, hogy busahabon terítették. A puliszkát megfőzzük, rétegezve vagy belekeverve adjuk hozzá a vágott kecskesajtot. Ha nincs hab alatta, akkor ömagában is finom. Az ételhez bemutatták és kínálták a megfelelő bort, a kellemes aromájú, illatú Sauvignon blanc-t a Garamvölgyi pincészetből.
A busás busarolád málnaecetes sütőtökpüré-ágyon lestyánolajjal meglocsolva már tartalmazott titkokat. A málnaecet receptjét nem árulta el a séf, de a többi hozzávaló nyilvános. A halat pépesítjük, sózzuk borsozzuk, adunk bele hagymát, répát, fóliában 120-130 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük. A sütőtököt nyersen kockázzuk, vajban pároljuk, összetörjük, lestyánolajjal ízesítjük.
- Az olajat is házilag készítettük - folytatta Turanitz Gergely. - A lestyánt forró vízben főzzük, ha puha, leszűrjük, étolajat öntünk rá, két napig hagyjuk állni, majd a tetejére feljövő olajat használjuk az ízesítéshez.
A kecskesajttal bolondított puliszkának kevés köze volt a halhoz, hacsak az nem, hogy busahabon terítették. A puliszkát megfőzzük, rétegezve vagy belekeverve adjuk hozzá a vágott kecskesajtot. Ha nincs hab alatta, akkor ömagában is finom. Az ételhez bemutatták és kínálták a megfelelő bort, a kellemes aromájú, illatú Sauvignon blanc-t a Garamvölgyi pincészetből.
- Az olajat is házilag készítettük - folytatta Turanitz Gergely. - A lestyánt forró vízben főzzük, ha puha, leszűrjük, étolajat öntünk rá, két napig hagyjuk állni, majd a tetejére feljövő olajat használjuk az ízesítéshez.
A kecskesajttal bolondított puliszkának kevés köze volt a halhoz, hacsak az nem, hogy busahabon terítették. A puliszkát megfőzzük, rétegezve vagy belekeverve adjuk hozzá a vágott kecskesajtot. Ha nincs hab alatta, akkor ömagában is finom. Az ételhez bemutatták és kínálták a megfelelő bort, a kellemes aromájú, illatú Sauvignon blanc-t a Garamvölgyi pincészetből.
- Az olajat is házilag készítettük - folytatta Turanitz Gergely. - A lestyánt forró vízben főzzük, ha puha, leszűrjük, étolajat öntünk rá, két napig hagyjuk állni, majd a tetejére feljövő olajat használjuk az ízesítéshez.
A kecskesajttal bolondított puliszkának kevés köze volt a halhoz, hacsak az nem, hogy busahabon terítették. A puliszkát megfőzzük, rétegezve vagy belekeverve adjuk hozzá a vágott kecskesajtot. Ha nincs hab alatta, akkor ömagában is finom. Az ételhez bemutatták és kínálták a megfelelő bort, a kellemes aromájú, illatú Sauvignon blanc-t a Garamvölgyi pincészetből.
A kecskesajttal bolondított puliszkának kevés köze volt a halhoz, hacsak az nem, hogy busahabon terítették. A puliszkát megfőzzük, rétegezve vagy belekeverve adjuk hozzá a vágott kecskesajtot. Ha nincs hab alatta, akkor ömagában is finom. Az ételhez bemutatták és kínálták a megfelelő bort, a kellemes aromájú, illatú Sauvignon blanc-t a Garamvölgyi pincészetből.
A kecskesajttal bolondított puliszkának kevés köze volt a halhoz, hacsak az nem, hogy busahabon terítették. A puliszkát megfőzzük, rétegezve vagy belekeverve adjuk hozzá a vágott kecskesajtot. Ha nincs hab alatta, akkor ömagában is finom. Az ételhez bemutatták és kínálták a megfelelő bort, a kellemes aromájú, illatú Sauvignon blanc-t a Garamvölgyi pincészetből.