A lösz tovább csúszik

Táborállás - Nemcsak Kulcson, hanem Táborálláson is folyamatosan mozog a löszpart - derült ki a legutóbbi helyi fórumon.

Szigeti Sándor

A Dunán múlt héten levonuló árhullám megakadályozta  a dréncsövezés megkezdését. A kivitelező cég ugyanis nem tudott felvonulni a nagy munkagépeivel, mert az Üdülősor alatti árterület víz alá került.  A Táborálláson élők számára most az idő a legfontosabb tényező. A lösz nem vár pályázatokra, közbeszerzési eljárásokra, a part leszakad - fogalmazott  egy lakó.
Többen érdeklődtek,  mi lesz, ha nem sikerül pályázati támogatást nyerni a partfal-rehabilitáció 340 millió forintos első ütemére. Az emberek konkrétan azt kérdezték: van-e B-terv. Kis András, Pentele városrész önkormányzati képviselője  leszögezte: az önkormányzat idei költségvetésben minden lehetséges anyagi eszközt elkülönít a pályázati önrészekre. Ha pedig  a pályázat esetleg nem lenne sikeres, a város akkor sem hagyja magára a táborállásiakat, minden lehetséges eszközzel a partfal stabilizálására törekszik. A következő fórum két hét múlva esedékes.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!