Partfalomlás - Napról napra súlyosabb a helyzet Kulcson

FMH - Elkezdődött az apadás a Dunán, ám a szakértők szerint a víz visszahúzódásával tovább romolhat a helyzet.

Dunaújvárosi Hírlap

Statikus vizsgálja szinte a kezdetektől a Hullám és Deák Ferenc utcában tönkrement házakat. Pénteken délelőttre konkrét adatokat ígért a szakember. Kiss Csaba polgármester elmondta, hogy a szakvélemény szerint hét olyan ház van, amelybe a tűzoltók sem mehetnek be. Az életveszélyesnek nyilvánítottakon kívül még hét ház van bontásra  ítélve.
A jövő a  Dunán is múlik. A folyó elkezdett apadni, s az előrejelzések szerint lesz olyan nap jövő hét elején, amikor 24 óra leforgása alatt másfél métert húzódik vissza a víz. Nem tudni, hogy ennek a jelentős mozgásnak milyen hatása lesz a már így is kritikus állapotban lévő partfalra. A kiköltöztetésről folyamatosan egyeztetnek a lakókkal, beosztást készítenek arról, hogy milyen sorrendben menthetik az értékeket az ingatlantulajdonosok,  mondja Kiss Csaba. Lassan haladnak, mivel  csak tűzoltó kíséretében közelítheti  meg mindenki a házát. A hétvégét szeretnék kihasználni az emberek, mielőbb biztonságban akarják tudni megmaradt értékeiket.

További részletek itt, a Dunaújvárosi Hírlap honlapján!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!