Szobrot álltana az utókor Springer Ferencnek

Gárdony - A Velencei-tavi Intéző Bizottság főtitkára volt Springer Ferenc. Életművével kiérdemelte, hogy a városban szobrot emeljenek emlékére, tisztelegve munkásságának.

Kovalcsik Katalin

Springer Ferenc  az idén lenne 90  éves. A Velencei-tavi Vízisport Szövetség az idén ünnepli megalakulásának 50. évfordulóját, alapítója a főtitkár volt, akinek nevéhez jelentős  értékteremtés is kötődik a tókörnyéken. A  Velencei-tavat szerető közéleti szereplők, akik még ismerték, dolgoztak együtt Springer Ferenccel,   létrehoztak egy emlékbizottságot, amelynek feladata, hogy Gárdonyban felállítsanak egy szobrot a főtitkár emlékére. A bizottság elnöke   Tóth István,  Gárdony  polgármestere, tagjai  Horváth Attila, Világosi Gábor, Marinovich Endre, Szabó Mátyás  és  Vágner Elza. A szobrot Domonkos Béla szobrászművész készíti el. A tervek  szerint a szoborállítás hatmillió forintba kerülne, az összeg biztosításához támogatók, adományozók  segítségét várják. A májusi avatáshoz a 11736082-15362852-06530000 számlaszámra várják a támogatók adományait. A szobrot az agárdi kikötő előtti térre tervezik felállítani.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!