Torockai Lászlót is meghallgatták az enyingi romák büntetőperében

Székesfehérvár - Torockai Lászlót, a nemzeti oldal ismert vezéregyéniségét, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom vezetőjét is meghallgatta kedden a városi bíróság.

Kővári Gabriella

Nagy rendőri készenlét mellett tanúmeghallgatásokkal folytatódott az enyingi romák büntetőpere, amelyben R. János és kilenc társa csoportosan és köznyugalmat súlyosan megzavaró garázdaság bűntette miatt felel. Ahogy arról korábban beszámoltunk, nem sokkal a Cozma-gyilkosság után, amelyben R.-t szintén garázdasággal vádolják: 2009. február 14-én két társaság összetűzésbe keveredett az enyingi benzinkúton.


 Toroczkai László  elmondta, egy rendezvény után  Siófokon megálltak, majd elhajtottak az enyingi benzinkútra. Határozottan kijelentette,  nem támadási szándékkal érkeztek.   Összecsapás nem történt, de érezte,  agresszív szándékkal közelednek feléjük az enyingiek, akik üdítős üvegekkel kezdték őket dobálni, mire a társaságuk elhajtott a  helyszínről. Nem is gondolta, hogy azok az enyingiek, akiket a Cozma-gyilkosság kapcsán emlegetnek, ott várják majd őket a kúton. Útközben számos rendőrautót láttak a kút felé haladni.
 Toroczkai különösnek tartja, hogy bár a dobálózásban az egyik gépkocsiban komoly kár keletkezett, ők nem tettek feljelentést, ennek ellenére mégis megkereste őket a rendőrség. Elmondta, hogy mivel tudomása van róla, hogy lehallgatták a telefonját, a rendőrök tudhattak róla, hogy viccesen mondta: megyünk Enyingre.  A romák úgy viselkedtek, mintha támadástól tartottak volna ők is, feltételezi, hogy felkészítették őket. Valószínűleg azt az információt kapták, hogy jönnek a szerbek bosszút állni. A vádlottak egyike úgy fogalmazott, hogy ők is áldozatok.
 Zagyva Gy. Gyula,  a Jobbik országgyűlési képviselőjét és Kisberk Szabolcs riportert is tanúként hallgatta meg a bíróság,  a per május 5-én folytatódik Fehérváron.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!