Köszönet és hála

2 órája

Fieszta hangulat uralkodott a városházán (videóval, galériával!)

Színpompás népviseletek, hegedűk, dobok, ének és mosoly töltötte meg a fehérvári városháza dísztermét csütörtök délelőtt. Már hagyomány, hogy a Nemzetközi Néptáncfesztiválon résztvevő táncegyütteseket Cser-Palkovics András polgármester köszönti. Így volt most is, melynek keretében a tánccsoportok ízelítőt adtak kulturális örökségükből. Különleges alkalom volt ez, hiszen több év kihagyás után kerülhetett sor újra.

Kecskés Zoltán

Táncosok a fehérvári városházán!

Fotó: Fehér Gábor

Az esemény kezdetén a fehérváriak köszönetét tolmácsolta a polgármester, aki elmondta, mekkora öröm, hogy idén, hosszú kihagyás után ismét több helyről, a világ különböző kultúráiból fogadhatott a város csoportokat, így újra nemzetközivé válhatott a Királyi Napok Nemzetközi Néptáncfesztivál.

Királyi_Napok_Nemzetközi_ Néptáncfesztivál_városháza_Székesfehérvár_Cser_Palkovics_András
A város nevében Cser-Palkovics András mondott köszönetet a Nemzetközi Néptáncfesztivál résztvevőinek
Fotó: Fehér Gábor / FMH

Cser-Palkovics András kiemelte, hogy Székesfehérvár több mint ezer éve itt van és az itt élők büszkék a város és nemzetük kultúrájára, de büszkék arra is, amikor más nemzetek hagyományait, népviseletét, táncait és zenéjét ismerhetik meg. A városvezető végül reményét fejezte ki abban a tekintetben, hogy a résztvevők jól érezték magukat Székesfehérváron és a számos programjaik és fellépéseik mellett sok szép élménnyel, baráti kapcsolattal gazdagodva térnek majd haza, és a jövőben örömmel térnek vissza Székesfehérvárra.

Királyi_Napok_Nemzetközi_ Néptáncfesztivál_városháza_Székesfehérvár_Cser_Palkovics_András
Színpompás népviseletek, hegedűk, dobok, ének és mosoly töltötte meg a városháza dísztermét
Fotó: Fehér Gábor / FMH

Az ünnepi gondolatokat követően a meghívott szlovák, spanyol és mexikói néptáncegyüttesek egy-egy dallal mondtak köszönetet a város vendégszeretetéért. Majd elkészültek a közös fotók is a Városház téren, hogy aztán a kiváló művészek felkészüljenek az esti gálára.

Királyi_Napok_Nemzetközi_ Néptáncfesztivál_városháza_Székesfehérvár_Cser_Palkovics_András
Közös fotó a Városháza előtt
Fotó: Kecskés Zoltán

A Királyi Napok Nemzetközi Néptáncfesztivál utolsó napi programja 18 órától felvonulással és a Fő utca betáncolásával veszi kezdetét, hogy aztán a Zichy ligetben felállított színpadon teremtsenek ismét fesztiválhangulatot és intsenek búcsút a koronázóvárosnak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában