Világháborús, éles gránátokat találtak Kisfaludon, 31 lakót költöztettek ki (frissítve)

Székesfehérvár - Csatornaásás közben találtak második világháborús gránátokat Kisfaludon. A robbanószerkezeteket a tűzszerészek a zámolyi homokbányánál semmisítik meg.

Kovalcsik Katalin

A repeszromboló gránát körülbelül 60 kilónyi és még éles, állapították meg a tűzszerészek, akik  érkezésük után azonnal munkához láttak. A rendőrök az érintett házakból kihívták a lakókat,  rokonokhoz, ismerősökhöz tanácsolták őket addig, amíg a  mentesítést el nemvégezték a szakemberek. 
-
 Úgy fél tizenegy tájban csöngetett a rendőr, szólt, hogy hagyjuk el a házat - néhányan  már déltájt türelmetlenül várakoztak az egyik utca sarkánál. 
- Be kell vennem a gyógyszerem, nincs egy pohár víz - méltatlankodott egy asszony.  Javasolták neki, menjen be legalább a szomszédhoz, vagy a közösségi házba, amíg a tűzszerészek azt nem mondják,  biztonságosan vissza lehet térni az otthonába, de maradt. A biztosítás parancsnoka,  Németh Roland  zászlós  munkaszünetet kért a tűzszerészektől - amíg hazakísérték az  asszonyt, aki bevette a gyógyszerét, majd távozott otthonról.   A fémkeresőkkel még  több, összesen kilenc éles gárnátot találtak a tűzszerészek, elszállították a zámolyi homokbányába  a rombolókat. Pénteken robbantják fel a gránátokat,  addig is polgárőr őrzi a rombolókat. A kitelepítés a Maroshegyi  utcában és a Fehérvári úton tizenegy házat és harmincegy embert érintett. Senki nem sérült. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!