Banki kölcsönt kér a falu

Gárdony - A Velencei-tavi Többcélú Kistérségi Társulás keddi ülésén a pázmándi polgármester asszony beszélt a május eleji bérfizetési konfliktusról. Elhangzott az ígéret, nem lesz gond.

Kovalcsik Katalin

Múlt szombaton hírt adtunk arról, hogy  a pákozdi önkormányzatnál, a helyi óvodánál és a művelődési háznál nem tudott bért fizetni a polgármesteri hivatal a harminc dolgozónak, május 16-ra ígérik a bérkifizetés.  A pázmándi óvoda és művelődési ház tagintézménye  a pákozdinak, az ott dolgozók megkapták a bérüket, igaz késéssel.


- Amikor megtudtuk, hogy mi a helyzet, azonnal intézkedtünk, és a társuláshoz kötelező hozzájárulásunkból, ami évi 3,9 millió forint, Pákozd rendelkezésére bocsátottunk egy összeget  -mondta  Virányiné Reichenbach Mónika,  pázmándi polgármester. - A hivatalba  jöttek a pákozdi pénzügyesek, itt fizették ki a dolgozóinkat.  Nem kölcsönt adtunk Pákozdnak, hanem a társulásból eredő  fizetési kötelezettségünk egy részét  szabadítottuk fel. A jövő hónapban, június elején viszont már nem tudunk helyt állni Pákozd helyett, de azt nem engedhetjük, hgy a 70-80 ezer forintot kereső dolgozóink fizetés nélkül maradjanak.  A gondunkkal Tessely Zoltán országgyűlési képviselőhöz, az adóhatósághoz is fordultunk.
Az ülésen Takács János, Pákozd polgármestere elmondta, tárgyalnak  pénzintézettel, hogy az adóhivatal  által elvont 34 millió forintot pótolni tudják. Az épülő kerékpárút be nem fizetett áfája miatt tett inkasszót az adóhatóság a számlájukra.  A polgármester arra a kérdésre, ha megkapják a banki kölcsönt,  miből fogják visszafizetni, azt  a választ adta, van  áfavisszaigénylésük a kerékpárút után. A társulási ülésen Sukoró polgármester asszonya, Mészárosné Hegyi Gyöngyi  feltette a többeket érdeklő  kérdést, készen lesz-e a kerékpárút az eredeti,  június 30-iki határidőre, mivel már módosítást sem lehet kérni rá?
- Igen,  egyik településnek sincs pénze arra, hogy a nyert 400 milliót visszafizesse, ha nem készül el a beruházás - válaszolta Takács János.  Készül  a csatornaszakasz is, ha kész, épülhet rá a kerékpárút, egyeztetnek a kivitelezők.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!