Csütörtökön 20 óra: Paks FC-Hearts a Sóstói Stadionban

Székesfehérvár - Egyedüli magyar csapatként az MVM Paks FC lép pályára csütörtökön a nemzetközi porondon: a Tolna megyeieknek a skót Hearts lesz az ellenfelük Sóstón.

Matók János

Miután a Videoton FC a Bajnokok Ligájától, a Kecskemét és a Ferencváros az Európa Ligától már elbúcsúzott, a piros-fehér-zöld színeket egyedül már csak az MVM Paks FC képviseli a nemzetközi porondon. A Tolna megyei alakulat  az Európa Ligában  a skót Hearts - László Csaba egykori együttese - ellen lép pályára csütörtökön 20 órakor a Sóstói Stadionban.
Az szinte biztos, hogy a jó hangulat adott lesz, köszönhetően a skót szurkolóknak. Akik először nem akarták elhinni, hogy potom pénzért  - átszámítva 4 és fél fontért - juthatnak hozzá a fehérvári belépőjegyhez. Mert például a saját stadionjukban ennek a hatszorosát (!) kell fizetniük. A számukra jó hír pillanatok alatt elterjedt, így információink szerint közel ezer Hearts-drukker érkezik Fehérvárra. Ennek nyilván a város vendéglátósai is örülnek, hiszen a skótok  által elfogyasztandó italmennyiség jótékony hatást gyakorol a bevételükre.
Ami pedig a mérkőzést - amelyen két sárga lapja  miatt a csapatkapitány, Éger László nem  léphet pályára - illeti, a várható esélyekről az exvidis Vayer Gábort kérdeztük.
- Eddig már eljutottunk, ezt ígértük meg a fiúkkal, ebben hittünk, és teljesítettük, amit kellett. Ezúttal viszont nem ígérgetünk. De azt vállaljuk, hogy a két találkozón  mindent megteszünk a továbbjutás érdekében. Mert továbbra is él a hitünk, miszerint képesek vagyunk a jó futballra a favoritnak mondott skótok ellen. Mindezt mint eddig is, szépen és szerényen szeretnénk megtenni, először csütörtökön  este. Nekünk nincs vesztenivalónk, ám a sikerorientáltságunk  óriási. Vasárnap nagy leckét kaptunk  a Videoton elleni bajnoki rangadón, de azon a pályán a Hearts ellen bebizonyítjuk, hogy kisiklás volt a négygólos vereségünk - mondta Vayer.

A Paks  vezetőedzője, Kis Károly többször  látta a Hearts bravúros, 1-1-es nyitányát a Rangers otthonában.
- Egy nagyon jó csapat lesz az ellenfelünk. Erőszakosak, gyorsak.  Csak akkor lehet esélyünk arra, hogy partiban legyünk a skótokkal, ha ismét száz százalékkal pörgünk.  A tromsői győzelemből kell erőt merítenünk. Nem lesz könnyű dolgunk, hiszen kapitányunk, Éger László sárga lapok miatt nem játszhat az odavágón, így át kell szerveznünk a csapatot. Viszont azt is láttam a felvételeken, hogy hol lehet megfogni, meglepni őket. Az edzéseken már ezeket  gyakoroljuk, remélem, csütörtökön jól sikerül el az előadás - mondta bizakodva Kis Károly. Érdemes lesz kimenni Sóstóra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!