Erdélyi élménybeszámoló kis cimboráktól

Székesfehérvár - A Gárdonyi Géza Művelődési Ház hagyományaihoz híven idén is meghirdette általános iskolásoknak a Tollpihe Meseíró Pályázatot és az Óperenciás Mesemondó Versenyt. A felsősök Erdélyben táborozhattak, erről tartottak élménybeszámolót.

Lukács Károly

 

Adorján Viktor igazgató  elmondta: a Cimbora-tábor, amelyet a  Sepsiszentgyörgytől 50 kilométerre lévő Hatodon rendezett meg a népszerű gyermek-folyóirat július 1-7 között, megmozgatta a fiatalok fantáziáját, fejlesztette készségeiket, tehát nem csupán üdülés volt. Külön érdekesség, hogy a környéken található Kisbacon is, amely Benedek Elek, népszerű meseíró szülőhelye.
A tábornak egyébként 42 részvevője volt, közöttük öt megyei diákkal, a többiek javarészt Székelyföldről érkeztek. A művelődési ház az egyetlen intézmény hazánkban, amely hazai diákokat küldhet a táborba. Így jutott el életében először Erdélybe Fehérvárról Molnár Erika, Keserű Viktória, Eisenberger Janka, Kovács Dávid és Sárbogárdról Simon Csaba.

 

 

 A gyerekeknek nagyon tetszett a táj, dicséreték a helyiek kedvességét és vendégszeretetét. Sajnos az idő nem kedvezett a túrázáshoz, mindössze kétszer kirándulhattak. A foglalkozások közül az animáció-készítés, a színjátszás és a tábortűz körüli éneklés nyerte el legjobban a tetszésüket. Mint mondták, rengeteg új barátra tettek szert. Az alsós pályázati díjazottak hétfőn indulnak Csákvárra táborozni, bízunk benne, hogy ők is jól érzik majd magukat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!