Folt hátán folt

Címkék#foltvarrók

Martonvásár - A XXI. Martonvásári Napokon is fontos az alkotás, mely összefogja a közösséget - hangsúlyozták a Martonvásári Tulipán Foltvarró Műhely és Nagy Katalin munkáiból nyílott kiállításon.

Miskei Anita


Stefkovits Ferencné nyitotta meg a tárlatot a Művészeti Iskola Alkotóházában. Elárulta, évekkel ezelőtt ragadta magával a folton folt technika. Amikor végül otthonában alkalma adódott kipróbálni a különleges varrást, férje flanelingeivel tette próbára magát. - Amikor hazaért - mesélte Stefkovits Ferencné - nem tudta, vajon miért vágtam négyszet alakúra ingeit. Arra a kérdésre, vajon mit csináltam, megjegyezte, ha sikerül, takarót, ha nem, akkor párnát. Majd elmeséltem neki élményemet, s a folton folt technikát is megmutattam neki. Mire megjegyezte, de hát ez a szegények technikája. Mi szükségünk van rá? Azóta már tagja vagyok a műhelynek. S újabb darabokat készítünk. Nem elkopott anyagokat, újakat használunk, s az elkészült darabokat jótékonysági célra ajánljuk - mesélte a Stefkovitsné. Megjegyezte, ezúttal az évszakokat és az ünnepeket fedezhetjük fel a párnákon, takarókon.
Persze a Martonvásári Napok keretében bemutatkozott a Folyton Folt Kör és az SPR Csoport is.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!